Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Lapidus trilogi blir serie på C More

Publicerad: 14 oktober 2019, 07:19

Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4

Nästa år ser serien ”Top dog”, baserad på Jens Lapidus böcker, dagens ljus.


Ämnen i artikeln:

TV4C More

Redan i början av 2018 meddelade produktionsbolaget Filmlance att författaren Jens Lapidus bokserie med romanerna ”VIP-rummet”, ”Sthlm Delete” och ”Top Dog” ska bli tv-serie. 

Nytt är att serien ska rulla på C More och TV4. 

Romanerna skildrar krocken mellan den drivna affärsjuristen Emily Jansson och ex-brottslingen Teddy Maksumic. Ett mystiskt försvinnande förenar det omaka paret. 

– Jens Lapidus är unik i sitt författarskap med sin autenticitet och helt egna genre. Att vi har fått möjligheten att ta böckerna vidare till tv-serie tillsammans med Filmlance har hela tiden känts otroligt lyxigt. Det känns extra kul att vi presenterar denna svenska och lokalt förankrade historia på jättemarknaden MIPCOM i Cannes, där förväntningarna är minst sagt höga, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4, i ett pressmeddelande. 

Serien har premiär under 2020 och består av totalt åtta avsnitt. 

Om serien:

Karaktären Emily Jansson, spelas av Josefin Asplund och ex-brottslingen Teddy Maksumic spelas av Alexej Manvelov.

 

I rollistan syns också bland andra Gustav Lindh, Peter Gardiner, Christian Hillborg, Joel Spira, Kardo Razzazi, Mahmut Suvakci, Bekzod Kuliev, Amanda Ooms, Lina Englund och Felice Jankell.

 

Manus för ”Top dog” har skrivits av huvudförfattaren Veronica Zacco ihop med Josefin Johansson, Amanda Högberg, Linnea Möller Lindh, Dunja Vujovic, Lovisa Milles, Gunnar A.K. Järvstad och Alexis Almström.

 

Molly Hartleb (Vår tid är nu, Hinsehäxan) och Alexis Almström (Rosa moln) har regisserat, där Molly står för den konceptuerande regin.  

 

Top Dog produceras av Anna Wallmark, Olof Spaak och Teresa Alldén på Filmlance, som är en del av Endemol Shine Group, för C More och TV4 i samproduktion med ZDF och Film Capital Stockholm Fund samt distribueras internationellt av ZDF Enterprises.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4C More

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev