Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Långsam start för biograferna

Publicerad: 21 juli 2020, 06:08

35 procent av Filmstadens föreställningar var slutsålda under första öppningsveckan, enligt Helena Eklund, kommersiell direktör på bolaget.

Än så länge ingen rusning till de nyöppnade biosalongerna.

Ämnen i artikeln:

Filmstaden

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Filmstaden är en av bioaktörerna som i mars stängde ner alla sina biosalonger på grund av coronapandemin. Sedan midsommar har man dock långsamt börjat öppna biografer igen, med max 50 besökare per visning. Helene Eklund som är kommersiell direktör på Filmstaden, säger till Sveriges Radio att 35 procent av föreställningarna varit utsålda under första öppningsveckan.

Svenska Bio stängde alla sina biografer i april – förutom Victoria i Stockholm, som varit öppen, men med restriktioner. Peter Fornstam som är vd på Svenska Bio säger att salongen har haft 2000 besökare i veckan sedan april. I vanliga fall ligger siffran på 5000. I juli planerar bolaget att öppna alla sina salonger igen.

Att varken Svenska Bio eller Filmstaden lyckas fylla sina salonger oftare tror Peter Fornstam beror mycket på utbudet.

– Att det inte blir fullt beror först och främst på att vi ännu inte fått några breda, stora filmer. De har ju skjutits på, säger han till Sveriges Radio.

Ackumulerat hittills i år har investeringarna i mediekategorin bio, enligt senaste Mediebyråbarometern, rasat med 58 procent. 

Leslie Marsden, försäljningschef på Filmstaden Media, sade till Dagens Media i slutet av mars att det först är vid årets slut som man vet hur stort tappet kommer at bli för bolaget.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev