Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Landslagets presschef om kritiken: "Kan inte ställa oss i vägen"

Publicerad: 14 Oktober 2013, 13:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Landslagets presschef svarar på kritiken mot Zlatan.


Flera sportjournalister riktar skarp kritik mot Zlatan Ibrahimovic och fotbollförbundet efter att Zlatan svarat kort på frågor och i stället marknadsfört sin nya app i den mixade zonen efter fredagens fotbollsmatch.

Nu svarar Niklas Bodell, presschef för herrlandslaget på kritiken.

- Jag upplevde inte att han hänvisade till appen på det sättet. Jag vet att han sa det, men med skämtsam ton och glimten i ögat. Att göra kopplingen att det ena skulle utesluta det andra, att han kanske var snabb genom mixed zone för att han har appen, det är alldeles för långt dragna slutsatser. Och det tror jag inte att media på riktigt tror heller, säger han till Dagens Media.

– Jag kan hålla med om att han kanske var lite väl snabb genom mixzon, men han gjorde både fem eller sex tv-stationer, radio och studio i Kanal 5, han gjorde faktiskt extremt mycket media och under väldigt lång tid.

Flera journalister efterlyser någon form av policy. Kommer ni att ta fram det?

– Nja, jag är inte säker på vad medierna vinner på det. Tvärtom. En ökad användning av sociala medier anser jag bara är bra för de journalister som är satta att bevaka oss. Spelarnas egen rapportering på Instagram eller Twitter eller för den delen en app skänker ju trots allt en inifrånbild och förhoppningsvis större inblick i vår verksamhet och livet som landslagsspelare. Och det tror jag bara medierna är tacksamma för. Vi gläntar ju på dörren på ett sätt som faktiskt medierna själva har efterlyst, säger Niklas Bodell.

Några regler kring användandet av sociala medier är inte aktuellt.

– Vi kan inte försöka ställa oss i vägen för den ökande användningen av sociala medier. Den har med medias snabba strukturomvandling att göra. Därför blir det bara konstigt om vi skulle börja hojta om förbud. Det enda vi begär av spelarna är att använda sociala medier med sunt förnuft och gott omdöme.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.