Lämnar TV4 för Discovery

Discovery plockar pressansvarig för sporten, Martin Nersing, från konkurrenten TV4.

Martin Nersing går in som pressansvarig för sporten på Discovery och Eurosport. Han kommer senast från TV4 där han arbetat som pressansvarig för sportproduktioner som Allsvenskan, fotbolls-VM, ishockey-VM och SHL.

Martin Nersing sluter nu upp för att vara en del av Discoverys långsiktiga satsning mot 2020 då både Allsvenskan, Superettan och sommar-OS i Tokyo sänds.

– Att få bli del en del av det Kristallen-prisbelönta teamet på Discovery och Eurosport är självklart en dröm som går i uppfyllelse. Jag har länge varit väldigt imponerad över hur de jobbat både innehållsmässigt och kommunikativt där de verkligen når ut brett i landet med sitt starka innehåll. Discovery sitter på några av de hetaste sporträttigheterna med bland annat Allsvenskan från 2020, Europa League och tre exklusiva olympiska spel, vilket i mina ögon är det största man kan jobba med. Det här blir en häftig resa, säger Martin Nersing, i ett pressmeddelande.

Martin Nersing efterträder därmed Daniel Lagerqvist som blev kommunikationsdirektör på Discovery när Dan Panas lämnade tv-huset i somras.

– Martin är en utmärkt kommunikatör som arbetat med de stora produktionerna och formaten och dessutom en mycket omtyckt och varm människa. Att Martin nu ansluter till vår stora sportsatsning med Allsvenskan och OS som mål, är fantastiskt roligt och inspirerande för oss alla, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

Publicerad 2018-09-13 08.46Uppdaterad 2018-09-13 08.47

Ämnen i artikeln: