onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Lämnar Disney för Discovery

Publicerad: 15 april 2019, 08:06

Franca Rossander lämnar Disney för tv-huset Discovery.

Foto: Janne Næss och press

UPPDATERAD. Franca Rossander blir ansvarig för att utveckla tv-husets partnersamarbeten för distribution. ”Jag har en lång erfarenhet av distribution både ur ett nordiskt och ett globalt perspektiv”, säger hon till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

BoxerComhemDiscovery NetworksDisney

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Franca Rossander tar sig an den nyinrättade rollen som senior director partnership and distribution på Discovery. 

Uppdraget går ut på att leda tv-husets långsiktiga arbete med att utveckla nya och redan etablerade partnerskap för distribution av Discoverys kanaler och digitala tjänster. 

Senast kommer hon från rollen som general manager media distribution på The Walt Disney Company Nordic. I sin position har hon haft ansvaret för Disneys nordiska distributionsstrategi, B2B-partnerskap och kundförhandlingar. Dessutom har hon varit intäktsansvarig för Disneys innehållsdistribution i Norden och Baltikum och har en bakgrund inom Com hem och Boxer. 

– Discovery är ett jättespännande mediehus som har många stora kanaler, fantastiska rättigheter och så mycket på gång inom streamingvärlden. Så det är en jätterolig utmaning, säger Franca Rossander, till Dagens Media om varför hon tar sig an den nya rollen.

Generellt, vad finns det för utmaningar på distributionssidan? 

–  En del affärsmodeller ändras i och med att tittarbeteenden utvecklas. En del ändras inte alls. Det är en dynamisk och rolig värld där man måste hitta en balans mellan gamla och nya partnerskap kring distribution och den direkta kundrelationen. 

Vad tar du med dig för erfarenheter?

– Jag har en lång erfarenhet av distribution både ur ett nordiskt och ett globalt perspektiv i och med jobbet på Disney. Både Disney och Discovery är globala företag och det blir en intressant mix när det globala möter det lokala, sådana erfarenheter hoppas jag kunna bidra med.

Franca Rossander tillträder sin nya tjänst den 7 maj och tar samtidigt även plats i Discoverys svenska ledningsgrupp.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev