fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kunderna rasar mot Telia efter konflikten med Viaplay: ”Måste själva driva en tvist”

Publicerad: 6 oktober 2022, 11:28

Telia massanmäls till Konsumentverket.

Foto: Janne Næss

Den 1 oktober släcktes ett antal kanaler för Telias kunder. Konsumentverket har den senaste veckan fått in ett 80-tal anmälningar, enligt Nyhetsbyrån Siren.

Ämnen i artikeln:

Tv-bråket mellan Viaplay och TeliaToppnyheter eftermiddagViaplayViaplay GroupTeliaKonsumentverket

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Den 1 oktober, natten till lördagen, släcktes Viaplays innehåll för cirka 1 miljon Teliakunder. Det innebär att de inte längre kan se innehåll från bland annat TV3, TV6, TV8, TV10 och streamingtjänsten Viaplay. 

Enligt statistik från Konsumentverket, som Nyhetsbyrån Siren tagit del av, rasar nu kunderna mot nedsläckningen. Bara under den senaste veckan har ett 80-tal anmälningar kommit in, de allra flesta mot Telia. Inte minst är det sportintresserade kunder, som har bundit upp sig på abonnemang där Viaplays rättigheter till Premier League-fotbollen ingått, som vädrar sitt missnöje.

LÄS OCKSÅ: Svart i rutan hos Telia 

En arg kund skriver i anmälan till myndigheten:

”Det går inte att ersätta Premier League med fotboll från svensk fotboll och påstå att det är samma sak”.

Kompensationen på 100 kronor för Viaplay-bortfallet imponerar inte på kunderna.

”Telia har sagt att de kommer sänka månadsavgiften med 100 kronor. Problemet är att Viaplay sport kostar 450 kr per månad” skriver en annan anmälare.

Många Telia-kunder anser att bolaget har begått ett avtalsbrott och att de därför har rätt att bryta ingångna avtal – något som de hittills inte har fått gehör för.

I en kommentar till Dagens Media skriver Konsumentverket:

”Vi har noterat anmälningarna och kan konstatera att det handlar om civilrätt och ej marknadsrätt (det senare är vårt tillsynsområde). Det betyder att drabbade konsumenter måste själva driva en eventuell tvist. Men det finns stöd att få genom kommunernas konsumentvägledare, vår upplysningstjänst Hallå konsument eller Telekområdgivarna.”

LÄS OCKSÅ: Så påverkas annonsörerna av tv-konflikten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev