Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kulturministern om TV4:s lokalnyheter: "Oroväckande"

Publicerad: 10 April 2014, 05:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:41

Kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth överraskades av TV4:s beslut att lägga ner lokalredaktionerna.


Ämnen i artikeln:

TV4

Det sade hon till Sveriges Radio på onsdagen:

– Jag har precis fått nyheten också, och det är oroväckande. Vi behöver många röster i landet, sade Lena Adelsohn Liljeroth.

TV4 meddelade i går att kanalens lokala nyhetssändningar upphör, vilket innebär att totalt 140 tjänster, halva nyhetssstyrkan, försvinner.

Istället kommer 25 lokalreportrar på nio utvalda orter att knytas till riksredaktionen.

På frågan om inte regeringen kan ställa krav på TV4s lokala bevakning i sitt sändningstillstånd svarar Lena Adelsohn Liljeroth:

– Sändningstillstånden har precis delats ut. Den här frågan måste jag i så fall ta upp med myndigheten för radio och tv. Det som handlar om TV4 nedläggningar är helt nytt för mig. Hur det kommer att slå och hur man kommer försäkra sig om att man också speglar hela landet vill jag veta mer om.

TV4:s programdirektör för nyheter och samhälle, Viveka Hansson, angav på torsdagsmorgonen det nya sändningstillståndet, som sträcker sig över tre år, som ett av argumenten bakom beslutet, i en intervju med P1 Morgon.

– Vi har ställa om teknik och vi vet inte ens om vi får sända mer efter 2017. Vi har svårt att överblicka hur det kommer att se ut, och vi är inte immuna för den problematiska situation som medierna befinner sig i, sade Viveka Hansson.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.