Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kritiken mot Far & Son växer – men ”Samhällsjudo” sänds enligt plan

Publicerad: 25 November 2015, 13:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:20

TV4 står fast vid att sända ”Samhällsjudo”, trots Far & Sons utspel om att de ”betalade 6000 dollar för att tillsammans döda en kambodjansk pojke”.


Ämnen i artikeln:

TV4

I går kunde Dagens Media berätta att den skandalomsusade rapduon Far & Son, som är aktuella i TV4-programmet ”Samhällsjudo”, skrivit ett öppet brev om att de ” tillsammans betalt för att skjuta en person i Kambodja för mindre än ett år sedan".

Brevet skickades ut till media och lades även upp på artisternas Facebook-sida där många fans har reagerat.

Rapduon själva har valt att lägga locket på och deras manager har gjort sig onåbar. Men vid lunchtid i dag lades ett videoklipp upp på Far & Son:s Facebook-sida med rubriken ”Här får ni se vad som hände i Kambodja. Varning för starka bilder”.

Filmen visar det som brevet beskriver, hur Frej Larsson och Simon Gärdenfors till synes skjuter en pojke som ligger på marken. Senare i filmklippet visas musikvideon till deras låt ”Tills någon dör”.

I kommentarerna spekulerar flera personer i att det hela skulle vara någon typ av kritik mot H&M, vars logga har klippts in i en korts sekvens precis efter skjutningen.

Rapduon har också lagt upp ett inlägg med en film från en konsert och skriver ”Gud hör allt, han hälsar!” och berättar att biljetterna till deras kommande turné börjar att ta slut.

Trots detta väljer TV4 att sända det sista avsnittet av ”Samhällsjudo” i morgon.

– Jag ser ”Samhällsjudo” och det de håller på med nu som två helt separata saker. Vi kommer att visa programmet som planerat på grund av det, men vi tar kraftigt avstånd från det brev de skickat ut, säger Anna Rastner, programchef på TV4-Gruppen, till Dagens Media.

Hon har dock inte sett filmklippet som Far & Son har lagt ut på sin Facebook-sida i dag.

– Jag har inte sett det, men jag tycker, vad det än är de håller på med, att det är osmakligt.

 På TV4:s Facebook-sida kräver flera personer svar från er. Vad säger ni till tittarna?

– Som jag sa, det här är två helt separata saker, det här har inget med ”Samhällsjudo” att göra även om det är samma person som ligger bakom. Bedömningen är att vi visar det sista avsnittet som planerat, det får vi förklara för tittarna också om de hör av sig.

Finns det planer på en ny säsong av ”Samhällsjudo”?

– Nej, vi har inget mer planerat efter det här avsnittet.

Dagens Media har vid upprepade gånger sedan i går sökt Far & Sons manager.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.