Kritik mot SVT efter "petningen" av Perrelli

2016-02-15 14:26 Anton Äng  

Charlotte Perrellis medverkan i Melodifestivalen väcker stark kritik.

Nyligen fick Charlotte Perrelli kicken som programledare för "Melodifestivalen" eftersom hon syns i reklam för operatören Comviq.

Tv-krönikörer och röster på sociala medier riktar nu skarp kritik mot SVT efter lördagens avsnitt av "Melodifestivalen". Charlotte Perrelli skulle medverka som artist, men många anser att hon deltog alltför mycket för att kallas gästartist.

"En artist som inleder, avslutar programmet OCH presenterar artisterna - vad kallar man det? PROGRAMLEDARE!!" skrev journalisten Emmanuel Karlsten på Twitter.

Helena Trus på Aftonbladet stämde in i kritikstormen på Twitter: "Perrelli gör allt det där som en programledare gör, men hon är ändå INTE programledare. Absolut inte, hon är ju bara gästartist #melfest".

Aftonbladets tv-redaktör Karolina Fjellborg var även hon kritisk mot SVT och kallade deras lösning, att peta henne som programledare, och i stället ge henne den nya rollen ”huvudartist” för "Lattjolajbanlösning".

Anette Helenius, SVT:s projektledare för Melodifestivalen håller inte alls med i den kritik som riktas mot SVT.

– Vi hittade en bra lösning som vi på SVT och Charlotte var nöjda med. Jag håller inte med i den kritik som riktas mot programmet. En programledares roll är att leda programmet framåt, det gjorde inte Charlotte. Om man inte har hört något om hela historien tidigare utan bara tittande på lördagens program, så tror jag inte man uppfattade Charlotte som programledare, säger hon till Dagens Media.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt