Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Krismöte på SVT efter kritiserade debatten

Publicerad: 30 September 2016, 07:48
Uppdaterad: 30 September 2016, 07:52

Jan Helin och Ulf Johansson kallar till krismöte under fredagsförmiddagen. "Det här är stora och svåra frågor som jag nu vill lägga stor kraft på att ta vidare tillsammans med mina kollegor internt", säger Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

SVTJan HelinGranskningsnämnden för radio och tv

Onsdagens debatt mellan SVT:s programdirektör Jan Helin och Uppdrag Granskning-profilen Janne Josefsson har minst sagt väckt starka känslor. Det var menat att debatten skulle handla om vilka som bör tillåtas debattera i SVT – istället kom den till stor del att handla vad som sagts eller inte sagts på ett internt möte tidigare i veckan.

Reaktionerna i sociala medier var många, till och med inrikesminister Anders Ygeman gick ut på Twitter och skrev: "Nu blir det väl lite väl internt – vad som sagts eller inte sagts på ett möte på Aktuellt-redaktionen?"

Under torsdagskvällen blev det även känt att Aktuellt anmälts till Granskningsnämnden för radio och tv, främst med anledningen av att programledaren Nike Nylander enligt anmälarna ska ha agerat partiskt.

Nu har Jan Helin och Ulf Johansson, ansvarig utgivare för bland annat Aktuellt, kallat till krismöte på redaktionen, som ska äga rum klockan 11 på fredagsförmiddagen. Det skriver Expressen.

– Det blev tydligt för alla som såg Aktuellt igår att min text i DN väckt en debatt internt på SVT. Texten hade föregåtts av en diskussion med Aktuellt-redaktionen och det finns i efterhand olika tolkningar av både texten, vad som sades vid mötet och vilka praktiska konsekvenser det får för nyhetsarbetet. Jag står för det jag skrivit och för att det här en viktig diskussion för SVT. Det här är stora och svåra frågor som jag nu vill lägga stor kraft på att ta vidare tillsammans med mina kollegor internt, säger programdirektör Jan Helin till Dagens Media.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.