Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Körslaget-sponsring till länsrätten

Publicerad: 14 Juli 2009, 05:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:18

Kommunernas sponsring av TV4:s körslaget kan ha varit olaglig.


Länsrätten i Stockholm ska avgöra om de 700.000 kronor som fem kommuner betalade för sin medverkan i förra säsongen av TV4:s körslaget. Det skriver Dagens Nyheter i dag.

Enligt tidningen kan det vara olagligt att använda skattepengar till nöjesproduktioner på det här sättet. Samtidigt ifrågasätter flera kommuner TV4 och produktionsbolaget Meters upplägg av sponsorraggning. Anställda på produktionsbolaget ska inför inspelningarna ha ringt runt till kommunerna och efterfrågat ekonomiska bidrag. Enligt tidningen uppfattade flera kommuner det som att om de inte betalade så fick de inte vara med i programmet.

Körslaget och programmets relation till sponsorerna har varit i blåsväder förut. Under ett av programmen förra våren skämtade TV4s exekutiva producent Pelle Porseryd om en av artisterna i programmet på ett sätt som fick bland annat sponsorn Dustin att rasa mot kanalen.

- Det här är oseriöst. Vi är en stor kund hos TV4 och pumpar in en hel del pengar. Det är väldigt klantigt att ens uttala sig så om ett program man själv arrangerar, sa Stefan von Stein, marknadschef på Dustin då.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.