Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Konsumentverket kritiserar Elgiganten

Publicerad: 19 Augusti 2013, 14:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:37

Elgiganten lockar med räntefri betalning, helt utan avgifter i sin reklam. Konsumentverket anser att reklamen strider mot god marknadsföringsse


"Upp till 60 månader räntefritt! Helt utan avgifter!". Så lyder elektronikkedjan Elgigantens reklambudskap på sajten och i annonsblad. Även i reklamfilmer uppmanas kunderna att handla på delbetalning.

Det vill Konsumentverket sätta stopp för. Verket anser att det finns en överhängande risk att konsumenterna lockas att spendera mer än deras ekonomi tillåter.

"Gemensamt för marknadsföringen via alla tre medier är att möjligheten att delbetala framhålls särskilt. Det sammantagna och bestående intrycket konsumenten får är en uppmaning att konsumera på kredit. Varan i sig ges inte tillnärmelsevis samma utrymme som möjligheten att delbetala. Detta blir särskilt tydligt då bolagets reklamfilm inte på något sätt informerar om någon produkt ur bolagets sortiment utan enbart uppmanar konsumenten att delbetala sitt köp hos Elgiganten." skriver Konsumentverket.

Verket anser att marknadsföringen strider mot god marknadsföringssed. Elgiganten har nu till den 6 september på sig att svara på kritiken.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.