Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Konkurrenterna om TV4:s intåg i Apple TV

Publicerad: 26 Februari 2014, 12:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:46

TV4 jublar över sitt samarbete med Apple. Samtidigt står det klart att varken SBS Discovery eller MTG TV är på väg att följa efter.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryApple TVMTG TVTV4

Som Dagens Media berättade igår blir TV4 den första skandinaviska tv-kanalen som tar klivet in i Apple TV.

Samarbetet blev under gårdagen mycket omtalat, även utanför Sveriges gränser.

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått ett internationellt pådrag kring det här, säger TV4 Play:s kanalchef Annika Järund Larsson till Dagens Media, och fortsätter:

– Vi visste att det skulle bli en viss uppmärksamhet men inte att det skulle spridas till Asien, Frankrike och Spanien. Det är överväldigande och visar på det stora intresset kring Apples produkter.

TV4:s utvecklare har redan nu påbörjat arbetet med att förbättra kanalens tjänst i Apple TV.

– Vi har satt igång med nästa steg.

Enligt Annika Järnud Larsson blev TV4 exklusivt inbjudna av Apple att komma in först i tjänsten. Därför finns ingen av kanalens konkurrenter i Apple TV.

– Nu återstår det att att se hur snabbt de väljer att gå vidare med den biten, säger hon.

Hos SBS Discovery TV finns det inga planer på att börja samarbeta med Apple i dagsläget.

– I dagsläget är det inte aktuellt för oss nej, säger SBS Discovery TV:s presschef Dan Panas till Dagens Media.

Inte heller MTG TV för diskussioner med Apple. Istället ifrågasätter bolaget Apples bristande transparens.

– Vi tittar hela tiden på nya distributionsformer för våra playtjänster. När det gäller Apple TV så finns det inga officiella siffror för hur många de når, så det är väldigt svårt att utvärdera vilket räckvidd det skulle ge oss, säger MTG TV:s digitalchef Jessica Grunewald till Dagens Media och fortsätter:

– Vi har ju Air-play på våra appar idag, och det användandet är väldigt lågt. Vi kikar på det och analyserar andra nya plattformar. Apple TV är inget som vi utesluter men just nu vill vi ha lite mer statistik på vad det ger.

Vilka fördelar ser du med ett Apple-samarbete?

– Fördelarna med Apple TV är att distributionen självklart kan öka, och att användarna kan skjuta ut vår Air-play som finns i våra IOS appar idag med Apple TV.

Annika Järund Larsson på TV4 höjer dock ett varningens finger till konkurrenterna.

– När det gäller just Apple så är det ju väldigt mycket upp till vad de bestämmer sig för, men får man en möjlighet är det en stark rekommendation att hoppa på tåget, säger hon och fortsätter:

– Det handlar om att kunna följa tittarnas behov. För oss kändes det här samarbetet klockrent från början och vi har redan fått väldigt bra reaktioner på det via kundtjänst. Kunderna är väldigt glada och nyfikna och det visar att vi har gjort rätt.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.