Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

”Kommer dröja innan Com Hem sänder TV4 igen”

Publicerad: 12 december 2019, 14:12

Casten Almqvist

Foto: Janne Næss

Läget verkar alltmer låst mellan Com Hem och TV4 efter dagens möte.


Ämnen i artikeln:

TV4Com hem

Idag möttes TV4:s vd Casten Almqvist och Tele2:s vd Anders Nilsson. Mötet resulterade dock inte i någon lösning i avtalskonflikten mellan Com Hem och TV4.

– Efter dagens möte tror jag tyvärr att det kommer dröja innan Com Hem sänder TV4 igen. Svenska tv-tittare är redan genuint trötta på att inte kunna titta på TV4, säger Casten Almqvist i ett pressmeddelande.

Inga konkreta framsteg gjordes under mötet, enligt ett annat pressmeddelande från Com Hem.

– Det är beklagligt att Telia så uppenbart inte vill ge en tredjedel av Sveriges hushåll möjligheten att ta del av TV4-kanalerna på ett modernt sätt, oberoende av vilken skärm de vill använda. Vi kommer fortsätta ställa de krav på långsiktiga rättigheter som krävs för att vi ska kunna erbjuda Com Hems och Boxers kunder samma tillgång till TV4 som Telias kunder. Jag känner mig mycket frustrerad över situationen och beklagar det faktum att Telias vd, Christian Luiga, väljer att inte engagera sig i en förhandling, säger Anders Nilsson, i pressmeddelandet.

Com Hem repeterade under mötet sitt tidigare förslag om rättigheter som ger Com Hem och Boxers kunder möjlighet att se TV4-kanalerna och C More på sin tv, surfplatta och mobiltelefon fram till februari 2021 – för detta vill man betala ”ett marknadsmässigt pris”.

Casten Almqvist är dock kritisk till Com Hems agerande:

– Som en följd av Telias köp av TV4 ska vi enligt åtaganden till EU-kommissionen erbjuda OTT-rättigheter till minst en aktör på marknaden. De förhandlingarna kommer inledas under första kvartalet 2020 med alla aktörer på marknaden på lika villkor. Com Hem använder nu sin storlek och dominanta position på marknaden som ett sätt att tränga sig före i kön och komma åt dessa OTT rättigheter, säger han i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN:
Fortsatt svart i rutan – Com Hem bjuder in TV4 till nytt möte
Experterna om TV4-haveriet: ”Djupt olyckligt för annonsörerna”
Avtalskonflikten mellan Com Hem och TV4 trappas upp 

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Com hem

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev