Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Komm till Informationsföreningen: "Sorry, vi var först"

Publicerad: 24 Januari 2012, 15:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:35

Sveriges Informationsförening planerar att byta namn till Sveriges Kommunikatörer. Något som förvånar Jessica Bjurström, vd för Sveriges Kommunikationsbyråer.


Ämnen i artikeln:

Sveriges kommunikationsbyråerJessica BjurströmKomm

Det var tidigare i dag som dagensmedia.se berättade att Sveriges Informationsförening, som samlar landets informatörer, vill byta namn till Sveriges Kommunikatörer.

– I dag har yrket en mycket mer strategisk inriktning, där man är involverad i alla olika processer i företaget eller organisationen, från pr, marknadskommunikation och kundaktiviteter till finansiell information och internkommunikation, sa ordförande Cecilia Schön Jansson till dagensmedia.se.

Men namnbytet väcker förvåning hos Sveriges Kommunikationsbyråer, då det anses vara allt för likt deras namn.

– Grunden i alla kommunikation är tydlighet. När man väljer ett namn som ligger så nära ett annat namn, som dessutom är inom samma bransch är risken för förväxling uppenbar, säger Jessica Bjurström till dagensmedia.se.

Hon fortsätter:

– Jag tycker man har kraschat redan i första kriteriet.

Sveriges Informationsförening har diksuterat ett namnbyte en längre tid.

Cecilia Schön Jansson säger till dagensmedia.se att hon "inte förstår Komms reaktion".

– Vi kan nog samsas på den här spelplanen ändå. Sveriges Kommunikatörer speglar ingenting annat än verkligheten för våra medlemmar.

Ni tror inte att de kan förväxlas?

– Begreppet är redan ett generiskt namn som det finns många olika varianter på. Vi är en medlemsförening och de organiserar reklambyråer.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.