söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

KO överklagar trisskrapet till Högsta domstolen

Publicerad: 8 april 2022, 13:04

KO fick inte ta del av TV4:s och Svenska Spels affärsuppgörelse gällande trisskrapet. Det slog Patent- och marknadsöverdomstolen fast i ett beslut förra månaden. Nu överklagar KO till beslutet till Högsta Domstolen.

Ämnen i artikeln:

KOHögsta domstolenTV4Triss

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Redan i april 2020 uppmanade Konsumentombudsmannen, KO, Svenska Spel att lämna ut uppgifter gällande Trisskrapet. Detta eftersom Branschorganisationen för Onlinespel, BOS, anmält trisskrapet till Granskningsnämnden och KO. BOS menade att trisskrapet i Nyhetsmorgon är reklam och inte en del av ett tv-program.

LÄS MER: Bakläxa för KO om trisskrapet i TV4 

Svenska Spel och TV4 överklagade KO:s begäran men det avslogs av Patent- och marknadsdomstolen. Beslutet underkändes dock i nästa instans, Patent- och marknadsöverdomstolen. Enligt rätten stred uppmaningen mot efterforskningsförbudet, en linje som Svenska Spel och TV4 har drivit i processen.

I domskälen framgår det med all önskvärd tydlighet att efterforskningsförbudet ska tillämpas oavsett vilken typ av material som avses, och att det är själva sökandet som är förbjudet, sa Ulrika Jensen, chefsjurist på TV4 till Dagens Media i mars.

Nu överklagar KO det beslutet och vill att Högsta Domstolen prövar ärendet.

Myndigheten ber i överklagandet om uppskov med att komplettera överklagandet och begäran om prövningstillstånd. 

LÄS MER: Striden trappas upp – BOS anmäler Trisskrapet i TV4 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev