Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klippsajt ska lyfta Viasat Sport

Publicerad: 18 januari 2013, 12:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

Viasats Sverige-vd Jonas Karlén om förväntningarna på viasatsport.se.


Ämnen i artikeln:

MTGViasatMTG TV

Tidigare har klipp med mål och höjdpunkter från Viasat Sports utbud kunnat ses bland annat via Aftonbladets och Expressens sajter.

I dag släpper Viasat den nya sajten viasatsport.se – där höjdpunkter från Viasat Sports hela utbud ska kunna ses direkt efter att evenemanget sänts i tv.

– Syftet är att samla allt det gottiga vi har i våra rättigheter på ett och samma ställe, paketerat på ett enkelt och överskådligt sätt, säger Jonas Karlén, vd för Viasat Sverige.

Det handlar bland annat om mål från populära ligor som Premier League och Champions League, men även höjdpunkter från Formel 1, NHL och PGA-touren. Säljavdelningen på koncernsystern MTG TV, har fått uppdraget att sälja annonser på den nya sajten.

– Vi drar nytta av MTG TV:s duktiga säljorganisation. Samtidigt får de en produkt som till stor del riktar sig till den manliga delen av befolkningen, vilket väl kompletterar utbudet i deras befintliga play-tjänster, säger Jonas Karlén.

Han vill i dagsläget inte gå ut med några siffror på hur många besökare viasatsport.se förväntas nå.

– Men vi har förhoppningen att det ska bli en väldigt populär sajt.

Det totala antalet abonnenter för Viasats betal-tv-utbud har minskat under det senaste året. Under det tredje kvartalet 2012 hade Viasat 1 023 000 abonnenter i Norden, enligt MTG:s kvartalsrapport. Samma siffra föregående år var 1 042 000.

Samtidigt ser Jonas Karlén stark tillväxt på bolagets nätbaserade utbud i Viaplay. Förhoppningen är att innehållet på viasatsport.se ska agera dragplåster till Viasats premiumutbud inom sport.

– Vi vet om att det finns en stor efterfrågan på att se fantastiska mål och andra highlights. Ju mer av man ser i form av fantastiska mål i klipp desto mer sugen blir man på att se hela matcherna live.

Så blir viasatsport.se

• Innehållet på viasatsport.se kommer från alla sporter och ligor som Viasat har rättigheter till, som Premier League, Champions League, HockeyAllsvenskan, PGA-touren, Europa Touren, NHL, Hockey landslaget och Formel 1.

• Viasatsport.se är en vidareutveckling av de sporträttigheter som idag kan ses i sin helhet på Viasats sportkanaler, såväl som på Viaplay och fri-TV-kanalerna TV6 och TV10

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGViasatMTG TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.