Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Klartecken för MTG:s köp av TV2 sport

Publicerad: 20 december 2012, 13:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:00

MTG:s köp av TV2 Sport går igenom – efter att danska myndigheter gett sitt godkännande.


Ämnen i artikeln:

MTGMTG TV

Affären där MTG nu köper ut TV 2 Danmark innebär att MTG helt tar över driften av TV2 Sport. Det står klart efter att den danska konkurrens- och konsumentmyndigheten gett sitt klartecken. Det uppger MTG i ett pressmeddelande.

TV2 Sport kommer från och med den 1 januari att ingå i MTG:s affärsområde ”Betal-TV Norden”. Bolaget omsatte nära 350 miljoner danska kronor under 2011 och gjorde ett resultat på 16,8 miljoner danska kronor.

MTG betalar affären med ”ett icke tillkännagivet kontantbelopp” samt de exklusiva danska sändningsrättigheterna för handbolls-EM 2016 och 2018.

– Förvärvet återspeglar framgångarna med TV2 Sport och stärker vår marknadsledande position inom sportbevakning med både SD- och HD-kanaler ännu mer, säger Jørgen Madsen, vd och koncernchef för MTG, i ett pressmeddelande.

Jørgen Madsen har tidigare varit vd för MTG:s danska verksamheter och han har även varit koncernens sportchef.

Det var i början av oktober som den svenska mediekoncernen MTG berättade att bolaget sytt ihop en affär där bolaget köper de resterande 49 procenten av aktierna i danska TV 2 Sport A/S.

TV2 Sport lanserades i april 2007 av MTG och TV 2 Danmark och har ägts gemensamt sedan dess. Bolaget, som sänder TV 2 Sport, TV 2 Sport HD och kanalen TV 2 Sport Premier League, har drivits oberoende av MTG och TV 2 Danmark.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTGMTG TV

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.