Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klart: Så blir SVT:s nya debattprogram

Publicerad: 4 januari 2016, 09:28
Uppdaterad: 4 januari 2016, 11:18

UPPDATERAD. Olle Palmlöf och Belinda Olsson leder nya ”Opinion Live”.


I december förra året stod det klart att ”SVT Debatt” läggs ner efter 27 säsonger. Kort därefter rapporterade Göteborgs-Posten att SVT hade planer på ett nytt samhällsprogram under namnet ”Opinion Live”.

Nu meddelar SVT att Belinda Olsson och Olle Palmlöf blir programledare för det nya programmet som ska innehålla ”mer fördjupning, mer fakta och nya perspektiv”.

Belinda Olsson har tidigare lett ”SVT Debatt” samt det egna programmet ”Fittstim – min kamp”. Olle Palmlöf har bland annat varit programledare för SVT:s ”Faktum” och ”CP-magasinet” samt varit en del av radioprogrammet ”Pippirull”.

– De är varma som personer, de är bra och de är karismatiska. De kommer att leda programmet med skärpa och med värme och de ska vara sympatiska och lyssnande. Självklart pålästa men de är inga typiska nyhetsprogramledare, de är mer personliga, säger Mette Friberg, programchef och ansvarig utgivare, till Dagens Media.

”Opinion Live” kommer att knytas till SVT:s debattsajt SVT Opinion. Livesändningarna från studion i Göteborg ska också kompletteras med ett ”fördjupande mobilflöde” och det kommer att finnas möjlighet för tittarna att ta ställning via omröstningar.

– Det kommer inte att vara en storforumdebatt på det sätt som Debatt har varit. Det kommer att vara ett brett engagerande program som tar upp veckans största frågor men med en folkligare förankring är ”Agenda”. Det kommer att finnas gäster som är inbjudna med alla kommer inte att kunna vifta och vara med i programmet, säger Mette Friberg.

Det första programmet sänds redan nästa vecka, torsdag 14 januari, klockan 22.00.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.