torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klart: OS skjuts fram

Publicerad: 24 mars 2020, 13:37

I dag kom beslutet från den internationella olympiska kommittén (IOK): OS i Tokyo kommer inte att hållas i år.

Foto: imagedepotpro/Getty Images

UPPDATERAD. Värdlandet Japan och den internationella olympiska kommittén (IOK) har enats om att de olympiska spelen i Tokyo ska skjutas fram ett år.

Ämnen i artikeln:

CoronavirusetOSDiscovery

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I går meddelade Japans premiärminister Shinzo Abe att coronautbrottet gör att man ser över möjligheten att senarelägga sommarens olympiska spel i Tokyo. I dag, tisdag, stod det klart att så kommer att ske.

Beskedet innebär, enligt Sveriges olympiska kommitté, att tävlingen i stället för att hållas den 24 juli–9 augusti i år kommer att genomföras senast under sommaren 2021.

LÄS OCKSÅ: Mängder av inställd sport – så påverkas tv-husen av krisen

– Ett klokt beslut som SOK ställer sig bakom. Vi har ett globalt nödläge och att genomföra tävlingar som skulle innebära hälsorisker var inte ett alternativ, säger SOK:s ordförande Mats Årjes, i ett pressmeddelande.

Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör på Discovery som har sändningsrättigheterna, kommenterar dagens beslut i ett mejl till Dagens Media.

– Discovery stöder fullt ut IOK:s och organisationen kring Tokyo 2020:s plan för att arrangera de olympiska spelen 2021 och att göra allt för att se till att åskådare, idrottare, funktionärer och alla andra kring spelen mår bra. Vår planering och förberedelse ligger i fas och fokus flyttas nu i stället till nästa år. Nu ser vi fram emot att utveckla våra produkter och tjänster ytterligare för att tillgodose behovet hos tittare, konsumenter och partners.

Flera streamingtjänster, däribland Dplay, C More och Viaplay, har tidigare sänkt priserna på sina abonnemang med anledning av de många inställda sportevenemangen.

LÄS OCKSÅ: Sportredaktionerna tappar all bevakning – så ställer de om 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev