torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klart: Nu är också Nent anslutna till det medieetiska systemet

Publicerad: 30 november 2021, 07:04

Nu är Viaplay och Viafree anslutna till det medieetiska systemet. Foto: Nent

Nyligen anslöt Bauer Media sig till det medieetiska systemet. Nu har även Nents streamingplattformar Viaplay och Viafree adderats till listan.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupViaplay

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat att radiobolaget Bauer Media har valt att ansluta sig till det medieetiska systemet. Det sedan möjligheten öppnat sig vid årsskiftet i samband med att Sverige fick ett nytt medieetiskt system, Medieetikens förvaltningsorgan, vilket innebär att all granskning av medierna samlats under Medieombudsmannen och Mediernas etiknämnd.

Det nya systemet öppnar även möjligheten för Nent som, under våren när det stormade som mest kring Paradise Hotel, meddelade att man hade för avsikt att ansluta.

Att en process var i gång bekräftades nyligen av Roberta Alenius, head of corporate communication på Nent. Och nu står det klart att streamingplattformarna Viaplay och Viafree har anslutit. Det framgår av den lista över frivilligt anslutna medieplattformar som finns sökbar på Medieombudsmannens hemsida.

Martin Schori, biträdande redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Aftonbladet, skriver i dag en kolumn på Dagens Medias sajt om vikten av det medieetiska systemet. Samtidigt varnar han för att dagens självreglering hotas om streamingjättar som Netflix och HBO, men också skvallersajten Stoppa pressarna, fortsätter att utmana lagstiftningen genom att låta bli att ansluta sig.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev