Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klart: Nent kammar hem rättigheterna till Premier League

Publicerad: 6 februari 2020, 06:49

Fotbollspelaren Sergio Aguero.

Foto: Phil Noble

Nent Group norpar de exklusiva rättigheterna till Premier Leauge i sex år: ”En mycket viktig milstolpe”, säger Nent Groups vd Anders Jensen.


Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupPremier League

Avtalet löper mellan 2022 och 2028 och innebär exklusiva medierättigheter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Nent Group har dessutom redan i dag rättigheter till år 2022 i alla ovanstående länder förutom Norge.

Anders Jensen, vd och koncernchef på Nent Group kommenterar i ett pressmeddelande:

 – Jag är oerhört glad över det här nya och utökade avtalet vilket återigen visar på Nent Groups ledande position här i Norden. Fotboll från Premier League är en hörnsten i vårt sporterbjudande, och där Norge som tillägg till våra befintliga rättigheter för Sverige, Danmark och Finland ger oss en riktigt stark plattform för att vidare utveckla den här fantastiska rättigheten. Vi har en bevisad förmåga att leverera Premier League-sändningar i världsklass till det stora antalet hängivna fans i Norden. Våra sportteam är nu redo att ta den här bevakningen till nästa nivå under många år framöver.

Han kallar Premier Leauge för en mycket viktig milstolpe i allt vad mediehuset gjort inom sportsändningar. 

LÄS MER: Budgivning drar igång för Premier League – Discovery och Amazon pekas ut som möjliga köpare 

– Att Premier League återigen valt oss som sin långsiktiga strategiska partner gör oss väldigt stolta. Med exklusiva rättigheter för fyra nordiska marknader fram till 2028 är Nent Group bättre rustat än någonsin. Och vi är fast beslutna att ytterligare bygga vidare på den här positionen och ge alla sportfans i hela regionen ännu mer och ännu bättre täckning av det här mycket spännande mästerskapet, säger han.

LÄS MER: Nent om rapporten: ”Står inte och faller med en rättighet”

De nordiska rättigheterna för Premier League är de första som sålts för perioden som börjar med säsongen 2022/2023. Rättigheterna för fotbollsligan beräknas som en affär i miljardklassen. Om Nent:s tittare kan räkna med höjda priser vill mediehuset inte uttala sig om, skriver TT.

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupPremier League

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev