onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klart: Nent byter namn

Publicerad: 18 maj 2022, 09:04

Efter bara några år som Nent group byter bolaget namn. Foto: Dagens Media

Det blir ett namnbyte för Nent group som framöver går under Viaplay group.

Ämnen i artikeln:

Viaplay GroupViaplay

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under Nent groups årsstämma den 18 maj beslutades att bolaget byter namn till Viaplay group AB. 

Förslaget om att byta namn på bolaget meddelades redan i mars i år. Tanken är att det nya namnet bättre ska spegla mediebolagets huvudsakliga fokus på streaming och streamingtjänsten Viaplay. 

– Att bli Viaplay group kommer att tillföra klarhet, enkelhet och synlighet. Detta kommer i sin tur att göra oss ännu mer attraktiva för partners, investerare och talanger. Den globala streamingmarknaden har aldrig varit så spännande och konkurrensutsatt som nu. Därför är innovation över alla områden – från vår plattform till vårt varumärke – viktig, sade vd och koncernchef Anders Jensen i ett pressmeddelande i mars. 

Koncernens radio- och reklamverksamhet kommer också byta namn till Viaplay group radio samt Viaplay group ad sales. 

Det var relativt nära i tiden som koncernen bytte namn till Nordic entertainment group, förkortat Nent group eller Nent, efter att MTG delades upp i två separata bolag. Lanseringen av varumärket Nordic entertainment group skedde den 11 juni 2018. Då var tanken att det varumärket skulle återspegla bolagets ambition att ge de bästa underhållningsupplevelserna i både Norden och internationellt. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev