fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klart: Discovery flyttar tv-licenserna till Tyskland

Publicerad: 3 november 2020, 14:33

”Jag kan inte kommentera några specifika prissättningar”, säger Jessica Linnman angående eventuella förändringar kring alkoholreklamen. Foto: Pixabay + Janne Næss

Vid årsskiftet flyttar Discovery sina sändningslicenser till Tyskland. ”Deras regelverk är väldigt likt det som vi har lytt under innan”, säger Jessica Linnman, pr- och kommunikationschef på Discovery, till Dagens Media.

Ämnen i artikeln:

BrexitDiscovery

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Nu står det klart att Discovery flyttar sina nordiska sändningslicenser från Storbritannien till Tyskland på grund av Brexit. Tv-huset har sedan länge kommunicerat att detta är planen, men nu är det alltså spikat. 

Det innebär att tv-huset flyttar sändningslicenser för totalt 19 av de nordiska tv-kanalerna. Från och med årsskiftet kommer Discoverys sändningar lyda under den bayerska myndigheten (BLM). 

– Deras regelverk är väldigt likt det som vi har lytt under innan, så det blir inte någon jättestor förändring för oss, säger Jessica Linnman, pr- och kommunikationschef på Discovery, till Dagens Media. 

Discovery kommer fortsatt kunna sända alkoholreklam, till skillnad från Nent som från och med årsskiftet rättar sig efter svensk lagstiftning där den typen av reklam är förbjuden. 

Vidare finns det vissa skillnader kring vilka tider olika typer av alkoholreklamen får sändas på och vilka tider casino- och pokerreklam får sändas på. I Tyskland är det 21-06 som gäller för den typen av spelreklam. 

Givet att Discovery får behålla sin alkoholreklam, till skillnad från Nent, kommer ni höja priserna på grund av detta?

– Jag kan inte kommentera några specifika prissättningar, utan säljavdelningen sätter priserna och det är det vi förhåller oss till. Jag kan inte kommentera några specifika prissättningar. 

Discovery har funnits i Tyskland sedan 1996 då tv-huset lanserade sin första tv-kanal i landet. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev