Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Klart: C More flyttar till Telia

Publicerad: 25 november 2020, 14:14

I början av nästa år flyttas C More över till Telia.

Foto: Janne Næss

Efter årsskiftet hamnar affärsansvaret för C More hos Telia i Sverige och Finland.


Ämnen i artikeln:

C MoreTeliaStreamingCasten Almqvist

Dagens Media har tidigare rapporterat att det kommersiella ansvaret för C More ska föras över till Telias säljkanaler. I dag bekräftades uppgiften i ett pressmeddelande. Flytten är planerad till början av 2021.

– Det är glädjande att nu kunna berätta lite mer om hur användarna kan dra nytta av att TV4 Media ägs av Telia. Nu samlar vi kraft och kompetens inom ett och samma team, säger TV4 Medias vd Casten Almqvist i en kommentar.

I och med detta ligger nu alla Telias kundnära aktiviteter på tv-området hos Telia i Sverige och Finland. I samband med flytten föreslås ett antal medarbetare gå över till Telia.

TV4 Media kommer dock även fortsättningsvis att ha allt ansvar för reklam-tv-kanalerna TV4 och MTV. Men enligt tidigare uppgifter till Dagens Media har beslutet väckt oro kring framtiden i TV4-huset.

I samma pressmeddelande bekräftas också Aftonbladets uppgifter att det är C More som har köpt rättigheten att visa ”Se upp för Jönssonligan”.  Ett beslut som kritiserats av regissören Tomas Alfredson.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev