Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kinesiska streamingtjänster stoppas i Taiwan

Publicerad: 20 augusti 2020, 12:55

I Taiwan försöker regeringen nu täppa till det kryphål som möjliggör för de kinesiska streamingtjänsterna Iqiyi och We TV att sända i landet.

Den taiwanesiska regeringen vill stoppa de stora, kinesiska streamingtjänsterna Iqiyi och We TV från att sända i landet.

Ämnen i artikeln:

Tiktok

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den senaste tiden har diskussionen om kinesiska techbolag – och de eventuella risker deras etablering på andra marknader för med sig – intensifierats. I strålkastarljuset har den Bytedance-ägda videodelningsappen Tiktik hamnat, inte minst sedan USA:s president Donald Trump skrev på en exekutiv order om att Tiktok och Tencent’s Wechat ska förbjudas i USA om inte apparna får nya, amerikanska ägare. Samtal om Tiktok förs i dagsläget, enligt amerikanska medier, med Microsoft, Twitter och Oracle.

LÄS OCKSÅ: Ola Andersson: Så blev Tiktok appen alla techbolag vill kopiera

Men diskussionen om de kinesiska techbolagen förs också på andra håll i världen. Tidigare i år blockerades flera kinesiska appar i Indien. Och nu rapporterar The Verge att den taiwanesiska regeringen vill kasta ut de stora streamingtjänsterna Iqiyi och We TV som de kinesiska techbolagen Baidu och Tencent står bakom.

Tjänsterna är redan förbjudna i Taiwan, men går trots det att komma åt i landet eftersom techbolagen hittat luckor i lagen och ingått partnerskap med lokala företag. Men från den 3 september kommer alltså även det att vara olagligt om den taiwanesiska regeringen lyckas driva igenom sin linje.

LÄS OCKSÅ: Anette Novak om Tiktok: ”Vi behöver öka medvetenheten”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev