Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kent Ekeroths hälsning till Nyheter24:s nyhetschef: "Sov riktigt gott"

Publicerad: 11 September 2014, 09:11
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:28

SD-politikern och riksdagsledamoten Kent Ekeroth riktar sig till Nyheter24:s medarbetare i en ny video på Youtube.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaNyheter24

Den senaste tidens skandaler kring den Sverigedemokraterna har gjort SD-politikern Kent Ekeroth, som själv var inblandad i den så kallade järnrörsskandalen, förbannad.

I ett klipp på Youtube rasar Kent Ekeroth mot medierna, som han aklagar för att föra ett "propagandakrig" mot SD. I videoklippet, som är tonsatt med ödesmättad musik, hävdar Kent Ekeroth också att Expressens avslöjanden om rasism inom SD är "smutskatsning".

Efter att Nyheter24:s nyhetschef Matilda Andersson sågade klippet under rubriken " Vad är det här för skit Kent Ekeroth?" har nu SD-mannen laddat upp ett nytt klipp med en märklig hälsning.

– Och till dig Matilda på Nyheter24 så kan du se här att jag har bytt till en moderiktig t-shirt och klappar en katt här. Du kanske också noterade att vi hade glad och lättsam musik. Det är givetvis för att du inte ska få de här hemska mardrömmarna du fick av mitt förra klipp. Så sov riktigt gott nu, säger Kent Ekeroth i klippet.

Henrik Eriksson är chefredaktör på Nyheter24:

– Att Kent Ekeroth lägger de viktigaste timmarna i valrörelsen på att göra en video om Nyheter24 visar att vi är den nyhetssajt som granskar Sverigedemokraterna hårdast. Det kommer vi fortsätta med. Tack Kent för att du ger oss energi att granska dig och dina partivänner, säger han till Dagens Media.

Ska ni agera på något sätt?

– Ja, absolut. Vi kommer fortsätta att granska Kent och Sverigedemokraterna fram till valet och även i framtiden.

Matilda Andersson verkar inte heller särskilt berörd av Kent Ekeroths hälsning.

– Att lägga tid och energi på att svara mig, mitt i brinnande valrörelse, tolkar jag som att min krönika har påverkat Sverigedemokraterna i den riktning jag ville. De är rädda och slår ifrån sig.

Vad säger du om "katten" som Kent Ekeroth klappar på slutet?

– Det är uppenbart att alla kattvideor på nätet inte är gulliga.

Dagens Media söker Kent Ekeroth.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.