onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Karin Stjärne om sin nya roll

Publicerad: 26 januari 2017, 10:23
Uppdaterad: 10 juli 2017, 13:14

Karin Stjärne: "Jag kan tillföra ett internationellt perspektiv på hur man kan jobba med format". Foto: Janne Naess

MTG:s programdirektör Karin Stjärne blir vd på Endemol Shine Nordics. För Dagens Media berättar hon om beslutet och vad hon tar med sig från sin tid på MTG.

Ämnen i artikeln:

MTG

HF


Karin Stjärne rekryterades till MTG 2014 och har sedan dess haft rollen som programdirektör.

I dag torsdag står det klart att Karin Stjärne slutar på MTG för att gå vidare till ett nytt uppdrag – nämligen som vd för Endemol Shine Nordics.

För Dagens Media berättar Karin Stjärne att hon fick förfrågan om tjänsten i höstas.

Var det ett lätt beslut att tacka ja?

– Nej, det var ett svårt beslut, jag trivs väldigt bra på MTG. Det är ett spännande uppdrag som jag har haft och ett häftigt mediehus att befinna sig i, jag rekommenderar alla att söka jobbet. Samtidigt är det här en möjlighet som inte dyker upp så ofta, så på så sätt var det ett lätt beslut att ta.

Vad ser du för möjligheter på Endemol Shine Nordics?

– De lokala vd:arna gör ett fantastiskt jobb redan så jag går inte in i någon kris, utan det är ett välfungerande bolag idag. Men jag kan tillföra ett internationellt perspektiv på hur man kan jobba med format och hur man kan bli ännu bättre på att få ut det på de lokala marknaderna.

Vad tar du med dig från MTG in i din nya roll?

– Jag har ju färskt i minnet om hur ett mediehus behov ser ut, hur behovet ser ut på de digitala plattformarna kombinerat med storytelling och content linjärt.

Vad är du mest stolt över under din tid på MTG?

– Det är nog att vi har vänt tittartrenden under 2016. Jag är även stolt över program som Parneviks som har blivit ett jättestort varumärke. Även dramasatsningar som Black Widows och Svartsjön och lanseringen av den digitala plattformen Viafree som gått väldigt bra på kort tid.

Karin Stjärne inledde sin karriär inom tv-branschen 1993 och har sedan dess hunnit arbeta på flera stora mediehus – SVT, MTG, Viacom och TV4. Hon har även varit vd för Nordisk Film TV under sex års tid. I april tillträder hon sin nya tjänst.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev