Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökRörligt

Karin Stjärne om första veckorna på MTG TV: "Vilket lyxjobb man har"

Publicerad: 1 Mars 2014, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:08

OS blev en framgång för MTG och den nya programdirektören Karin Stjärne har fått en flygande start. Höjdpunkten var när hon hejade fram Charlotte Kalla i Sotji.


Ämnen i artikeln:

Karin StjärneMTG TV

I januari tillträdde Karin Stjärne sin nya tjänst som programdirektör för MTG TV. När vinter-OS summeras är det med positiva recensioner och ökat tittande.

– Det känns superbra såklart, det känns lite som en räkmacka, som att komma till ett dukat bord. Jag är jättestolt över produktionen och glad över mottagandet från tittarna. Vi har kunnat erbjuda väldigt mycket sport, det är väldigt många som har fått sin lilla sport framlyft. Eftersom vi har så många kanaler kan vi visa sådant som SVT inte haft möjlighet att visa, säger hon.

Huruvida OS lockat nya tittare till MTG är för tidigt att säga.

– Det får vi se på siffrorna sen. Svenska folket tittar mer på tv under OS, men sen hoppas vi ju att de ska tycka att vi har bra program också utöver OS.

Hur har dina första veckor på MTG varit?

– Det har varit jättekul, jag har fått jättemycket nya kolleger. Jag tycker att det är kul att vara tillbaka på ett mediehus. Jag kan ta hissen bredvid mitt skrivbord direkt ner till studion där de sänder "Efterlyst" live. Det är skitkul. Jag kan dricka kaffe med Adam Alsing när han sänder radio. Jag har hunnit träffa en del profiler och produktionsbolag och fått en känsla för tablåerna, säger Karin Stjärne.

Men höjdpunkten hittills var besöket i Sotji under OS.

– Jag var där med Patrik och Magnus från "Lyxfällan" och med Malin Gramer från "Paradise Hotel". Vi stod vid tjejstafetten och hejade fram Kalla. Det var helt magiskt. Vilket lyxjobb man har!

Vad ser du själv helst på tv?

– Jobbmässigt ser jag ju på alla premiärer, allt som går upp. Privat blir det mycket barn-tv eftersom jag har småbarn fortfarande. Jag älskar tecknat själv så när barnen har lagt sig hamnar jag ofta framför sexan med en laptop och ser "Simpsons".

Hur ser din mediekonsumtion ut en helg?

– Ja tittar mer på linjär-tv på helgen. På helgerna ser jag ofta ikapp grejer som jag har missat så då blir det ofta playtjänster. Jag har också en ny säsong av "House of cards" på Netflix som jag inte satt tänderna i än. I mitt hem är radion en viktig helgtradition. P1 står på och skvalar hela helgen.

Vad ska du göra annars i helgen?

– Jag ska träna pilates, åka skridskor med mina barn i Vasaparken, hänga med vänner och laga mat. Det brukar jag inte hinna göra så mycket på vardagarna.

Lyssna på Karin Stjärnes lördagslista på Spotify:

<iframe src="https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:dagensmedia:playlist:65oRS3gFYBNLrXsEwkGSU4" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

Karin StjärneMTG TV

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.