torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Karin Magnusson: "Det är inte en fråga du får två gånger"

Publicerad: 10 januari 2017, 13:26
Uppdaterad: 11 januari 2017, 07:10

Karin Magnusson leder Oscarsgalan 2017. Foto: Pontus Orre

Aftonbladetprofilen går från ett tv-jobb till ett annat. För Dagens Media berättar hon om SVT:s nya mer nyhetsinriktade morgonprogram.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSVT

SN


Karin Magnusson är ett av Aftonbladets största namn. Idag presenterades nyheten om att hon lämnar sin roll på tidningen till förmån för SVT, och rollen som programledare för ett kommande morgonprogram på kanalen.

Varför lämnar du Aftonbladet?

– Det är helt enkelt det här erbjudandet jag har fått om att få vara med och bygga upp det här morgonprogrammet. Den typen av möjligheter kommer så extremt sällan, det är inte en fråga du får två gånger. Och jag har verkligen älskat att jobba på Aftonbladet. Men det här är ett spännande erbjudande som jag vill ta mig an.

Varför väljer SVT dig?

– Jag antar att det har och göra med min tonalitet, annars hade SVT frågat någon annan.

Vad kan du berätta om SVT:s kommande morgonprogram?

– Det ska bli mer "newsigt" vilket passar mig väldigt bra eftersom jag gillar att jobba med nyheter och aktualiteter. Därför tycker jag att den här omgörningen kändes så pass intressant för mig och jag tror att jag kan bidra med kunskap och erfarenhet från bland annat Aftonbladet. Det är SVT:s morgonprogram som ska göras om och det är ju helt enkelt det jag kommer jobba med när jag väl är på plats. Sen kommer jag programleda den här satsningen. Mer än så kan jag inte säga.   

Innebär övergången till SVT att det också finns andra program som ligger på planeringsbordet?

– Nej, det gör det inte. Jag kommer vara helt dedikerad till det här. Det är så erbjudandet ser ut och det är de jag har tackat ja till.

Hur tänker du att resan från kvällstidning till public service kommer se ut?

– Om jag ska vara helt ärlig så tänker jag inte riktigt på det där. Att SVT frågar mig är inte en slump, det är väl förmodligen något i mitt programlederi och den journalistik som jag gör som ligger grund för att man har valt att ställa frågan till mig. Och utifrån det kommer jag inte göra några stora förändringar i mitt programledarskap. 

Du går från ett morgonprogram till ett annat. Hur känns det att lämna Aftonbladet Morgon? 

– Att få vara med och bygga upp våran online-tv och att få odla programlederi där har varit helt ovärdeligt. Jag är otroligt tacksam över det. Men jag, även innan jag jobbade på Aftonbladet, har alltid älskat kvällstidningarnas nyhetsmix och också tonalititeten, jag tycker framförallt att vi på AB Morgon har lyckats översätta det på ett aptitligt sätt. Jag älskar att sända det programmet och jag är på riktigt glad varje gång jag kommer till jobbet.

Vad kommer du sakna med Aftonbladet?

– Det är ett grymt gäng som jobbar på Aftonbladet, men vännerna har man ju kvar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev