måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Karin af Klintberg till Nexiko

Publicerad: 25 april 2017, 09:46
Uppdaterad: 25 april 2017, 11:14

Karin af Klintberg startar "af Nexiko" på produktionsbolaget Nexiko. Foto: John Guthed

Efter produktionsbolaget Thelma/Louises konkurs – nu startar Karin af Klintberg under-label på produktionsbolaget Nexiko.


HF


Hyllade Karin af Klintberg går till produktionsbolaget Nexiko.

– Karin är en fantastisk berättare, och att äntligen få arbeta ihop på riktigt känns som en dröm. Vi förenas i en stark tro på upplysande underhållning, ett segment där vi tillsammans blir ännu starkare. Det är inte ofta ett plus ett blir hundra, men det här är ett sånt tillfälle, säger Micke Svensson, vice vd Nexiko och ansvarig för den svenska tv-verksamheten, i en kommentar.

Det var nog flera som blev förvånade när Dagens Media i oktober förra året kunde berätta att produktionsbolaget Thelma/Louise, som Karin af Klintberg var delägare i, tvingades i konkurs.

Nu startar hon istället avdelningen "Af Nexiko" för att producera sina egna program.

–  Det är lite som att komma hem efter många år av samarbeten. Jag hamnar i en öppen, kreativ och kärleksfull famn. Nexiko är ett modigt företag som konstant vågar tänka utanför boxen och tillsammans kan vi berika tv-landskapet med fantastiska produktioner, säger Karin af Klintberg i en kommentar och fortsätter:

–  Jag kan inte tro annat än att det här kommer att bli ett sällsynt gott samarbete. Och resultatet kommer att synas i rutan eller på en bioduk inom kort. Nu jävlar ska tv-landskapet blomstra.

Karin har tidigare samarbetat med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som regissör för dokumentärfilmerna "Trevligt Folk"och "I Trumpland" med Filip och Fredrik.

– Satan i gatan, detta har vi längtat efter i femton år! Karin är en sån där man blir golvad av. En stjärnberättare som också bär stativet mellan bilen och inspelningsplatsen. Det är sällsynt. Lyckligare än så här blir vi inte 2017, säger Fredrik Wikingsson i en kommentar och Filip Hammar tillägger:

– Skål för det!

Produktioner av Karin af Klintberg:

Har under sin karriär hunnit producera program som "Värsta Språket", "Landet Brunsås", "Historieätarna" och julkalendern "Tusen år till julafton". Hon har även regisserat dokumentärfilmer som "Ebbe the Movie" om Ebbe Carlsson-affären och Filip & Fredriks hyllade "Trevligt Folk". 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev