Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Karin af Klintberg lämnar SVT

Publicerad: 10 Juni 2011, 11:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:08

Efter 15 år lämnar Karin af Klintberg SVT för att istället gå till produktionsbolaget Thelma/Louise TV, som i samma veva startar ett nytt bolag.


Ämnen i artikeln:

Thelma LouiseKarin af Klintberg

En av SVT:s mest profilerade producenter, Karin af Klintberg, slutar för att istället gå in som delägare i Thelma/Louise TV. Bolaget, som är en del av Thelma/Louise, är nystartat och ska fokusera på kvalitetsproduktioner för tv.

– Vi har känt Karin ganska länge nu och i våra ögon är hon Sveriges bästa tv-producent. Det är rätt läge för oss att växla upp med fler egna produktioner och vi är superglada att Karin anslutit till oss, säger Anders Helgeson, vd på Thelma/Louise TV till dagensmedia.se.

Karin af Klintbergs första projekt på Thelma/Louise TV blir en dokumentär om André-expeditionen som precis har dragits igång. Om dokumentären redan är såld till någon kanal vill Anders Helgeson inte svara på.

– Nej, i det här läget avstår jag från att kommentera det.

Karin af Klintberg fick 2003, tillsammans med Fredrik Lindström, Stora Journalistpriset i kategorin Årets Förnyare. Tillsammans med Jane Magnusson har hon också vunnit en Guldbagge i kategorin Bästa Dokumentär för Ebbe – The Movie.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.