Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kaos på "Äntligen hemma"-inspelningarna fick honom att säga upp sig

Publicerad: 18 November 2015, 06:45
Uppdaterad: 24 Maj 2016, 09:57

UPPDATERAD. Björn "Snickar-Björn" Christiernsson berättar om varför han lämnade "Äntligen hemma" för att gå till konkurrenten TV3.


I våras kunde Dagens Media berätta att Björn Christiernsson valt att lämna TV4 och Martin Timell för att i stället gå till konkurrenten TV3.

Idag berättar Björn Christiernsson för första gången om varför han valde att lämna "Äntligen hemma", där han under elva års tid var "Snickar-Björn".

– Det var en osund arbetsplats och jag mådde inte bra, säger han till Nöjesbladet.

Björn Christiernsson sa upp sig från "Äntligen hemma" redan förra hösten, som han menar var en arbetsplats där "ord som respekt, tillit, öppenhet eller möjlighet att påverka är näst intill obefintliga".

– Man tillämpar management by fear och jag har för länge sen tappat räkningen på hur många som fått sparken under åren jag jobbat där, säger han.

Nöjesbladet har pratat med programmets största profil Martin Timell, som menar att han inte känner igen sig i Björn Christiernssons kritik.

– Nej inte för egen del. Men jag tror verkligen att det var så att Björn blev lovad en massa jobb som inte blev av och att han blev besviken för det, säger han till tidningen.

Inte heller Daniel Röös, som är producent för "Äntligen hemma" på produktionsbolaget Meter television, menar sig känna igen situationen Björn Christiernssson beskriver.

– Jag känner inte igen det. Jag har senast idag haft medarbetarsamtal med i stort sett hela min redaktion och det är allt annat än osunt skulle jag vilja påstå.

Nu syns Björn Christiernsson i TV3:s "Husräddarna", "Pluras paradis" och efter årsskiftet också i Laila Bagge i "Kan vi hjälpa till?".

Senare idag gick även Lulu Carter, tidigare programledare och inredare i "Äntligen hemma", ut i sin blogg och backade upp Björn Christiernssons kritik. 

Hon skriver i blogginlägget:

"ÄNTLIGEN!! Tack Björn för att Du öppet berättar om hur det varit att arbeta för TV4:s "mysprogram" Äntligen Hemma i dagens Aftonbladet Nöje. Skulle Ni som tittare känna till på vilket sätt många av programledarna och redaktionsmedarbetarna, inklusive mig själv, blivit behandlade genom åren skulle Ni troligen chockeras."

Efter det skriver Lulu Carter att hon fortfarande har mardrömmar om den perioden i sitt liv och att hennes erfarenheter från att ha jobbat med programmet framför allt består av "management by fear, mobbning och härskarteknik".

LÄS ÄVEN:

TV3 värvar TV4:s stjärnsnickare Björn Christiernsson

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.