onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kantar vinner stort tv-kontrakt i Storbritannien

Publicerad: 2 juni 2021, 13:50

Kantar blir ett av tre analysföretag som ska leverera Storbritanniens tv- och onlinemätningar. Foto: -zlaki-

Den brittiska motsvarigheten till MMS, Barb, ger tre analysföretag i uppdrag att leverera landets tv- och onlinemätningar. Däribland Kantar. I Sverige befinner sig just nu MMS i en liknande upphandling.

Ämnen i artikeln:

MMS

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat om MMS upphandling av mätleverantör, som är den största upphandlingen som MMS någonsin har genomfört. Elva leverantörer har skickat in anbud i upphandlingen, varav fyra har lämnat offert på helheten. I skrivande stund är upphandlingen ännu inte helt klar. 

MMS har idag avtal med GFK, Comscore, Kantar-Sifo och Nielsen. 

LÄS ÄVEN: MMS upphandlar alla mättjänster: ”Största affären vi gjort”

I Storbritannien har nu en liknande upphandling av mättjänster genomförts. Enligt ett pressmeddelande har Broadcasters' Audience Research Board, Barb, gett uppdrag till tre olika företag; Kantar, vars systerföretag Kantar-Sifo alltså redan är en leverantör till MMS, samt ABC och RSMB.

Kantar ska bland annat leverera en helt ny mätdosa för tv-panelen, som dessutom utökas från 5 150 hushåll till 7 000 hushåll. Kantar får dessutom förnyat förtroende att samla in censusdata för BVOD.

ABC får i uppdrag att auditera implementeringen av taggsystemet som genererar big data, som används som ett komplement till paneldatan, medan RSMB ska leverera bland annat undersökningsmetodik.

Förutom att leverera linjär-tv och onlinevideo-mätningar ska Barb i år utöka sin mätning till att även omfatta streamingtjänster som Netflix, Amazon Prime Video och Disney Plus.

LÄS ÄVEN: Tittandet på stor tv-skärm ökar kraftigt 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev