Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanalchefen Marit Danielsson: "Största utmaningen var Nyhetsmorgon"

Publicerad: 12 Maj 2017, 12:54
Uppdaterad: 12 Maj 2017, 13:27

"Det är intensivt, snabbt och mycket jobb", säger Marti Danielsson om arbete på TV4.

Marit Danielsson, kanalchef för Sjuan och TV4 Fakta, lämnar sin roll som kanalchef när TV4 stuvar om i kanalorganisationen. För Dagens Media berättar hon om de största utmaningarna under åren på TV4: "Det känns faktiskt väldigt spännande".


Ämnen i artikeln:

TV4

Idag meddelade TV4 att kanalcheferna Hans Pekkari och Marit Danielsson får lämna sina uppdrag i samband med att TV4 gör om organisationen och rensar i chefsleden.

Trots att Marit Danielsson blir av med sin chefsroll för Sjuan och TV4 Fakta är hon positiv när Dagens Media ringer upp henne för att hör hur det känns att lämna sin roll som kanalchef efter tre år.

– Det känns faktiskt väldigt spännande. Jag älskar ju naturligtvis Sjuan och mina kollegor men det här känns också nytt och roligt, säger hon.

Förutom att arbeta som kanalchef har hon även hunnit med att ”stuva om” Nyhetsmorgon runt 2012 för att få programmets ”nedåtgående kurvor” att peka uppåt.

– Den största utmaningen var nog Nyhetsmorgon, det var en stor organisation att förändra innehåll och stuva om i. Det var en stor process för alla inblandade och sådant tar tid. Men det var oerhört glädjande att det gick att vända.

Hur skulle du vilja sammanfatta dina år på TV4?

– Det är intensivt, snabbt och mycket jobb. Men det är också väldigt roligt och mycket bra folk att jobba med. Det har varit både svårt och roligt och det är det bästa för mig. Jag har jobbet med att starta upp tv-program, tv-kanaler, jag har gjort om Nyhetsmorgon, jobbat som exekutiv producent och raggat programledare. Jag har gjort så mycket att det inte känns aktuellt att ta ett annat jobb inom TV4. Jag känner mig glad över det som varit, men nu är det mer utveckling för mig som gäller.

Vad ska du göra härnäst?

– Jag ska få fart på min egna firma och inrikta mig på två spår. Jag jobbar gärna fortfarande med media, jag är väldigt förtjust i omstarter och nya saker så sådana uppdrag jobbar jag gärna med. Sedan driver jag också tillsammans med min kille ”Skilsmässopodden”, det kommer jag forsätta med och jag även ut med en bok snart. Det blir roligt att ägna lite mer tid åt det.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.