Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kanal Global ger upp sin plats i linjär-tv – har för låga tittarsiffror för annonsörerna

Publicerad: 19 januari 2015, 12:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:16

SBS Investigation Discovery tar över kanalplatsen när Kanal Global försvinner från Boxer.

Ämnen i artikeln:

SBSBoxer

MJ

Markus Jacobsson


Den 15 februari sänder Kanal Global sin sista sändning hos Boxer i det traditionella tv-formatet. Uteblivna annonsörer och ovilliga distributörer har gjorde det svårt för kanalen som nu måste sadla om på nya plattformar.

Kanal Global har funnits i tio år och sänder samhällsprogram, debattprogram och filmer i syfte att främja det mångkulturella samhället.

Bijan Salehi, marknadschef på Kanal Global, säger till Dagens Media att han är besviken över utvecklingen.

– Vi har haft svårt att få distributörer. Vilket även har påverkat våra chanser hos annonsörerna. De vill ha tittarsiffror som vi inte kan svara upp till. 

Bijan Salehi betonar att detta inte är slutet för kanalen, man kommer att satsa på andra plattformar.

– Vi kommer att fokusera på internet nu. Det är mycket billigare att finnas där och just nu undersöker vi den möjligheten.

Den sista sändningen kommer att innehålla information om kanalens historia och varför de slutar att sända i linjär-tv.

I ett pressmeddelande säger Bijan Salehi att de är nöjda med arbetet under årens lopp.

– Vi är oerhört stolta över det vi uppnått under alla år med Kanal Global. Vi har lyckats bidra till ett mer tolerant samhälle och blivit en bro mellan olika kulturer. Det arbetet är viktigare än någonsin, och det hoppas vi med fortsatt gott samarbete med kunder och partners ska fortsätta vara framgångsrikt, även i ny form och nya plattformar.

SBS Investigation Discovery är kanalen som kommer att ta över den tillgängliga kanalplatsen hos Boxer. I ett pressmeddelande säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery TV, att kanalen har stor potential att växa och att de nu fått förutsättningar för det.

– Investigation Discovery är den enda kanalen i Sverige som enbart sänder crime, och det finns ett stort intresse för genren. Det finns stor potential för den att växa och en bra distribution är naturligtvis en förutsättning för det. Nu får vi det, och det är så klart oerhört kul.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev