onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kanal 9 kritiserar produktionsbolaget

Publicerad: 10 oktober 2014, 11:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

UPPDATERAD. Efter sexskandalen i Big Brother är SBS Discovery kritiska till Endemols agerande.

Ämnen i artikeln:

EndemolKanal 9

SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

DT

Dante Thomsen


I natt uppstod en oacceptabel situation i "Big Brother"-huset. Delar av händelsen visades i Kanal 9:s 24-timmarsbevakning av Big Brother på nätet. I dag har SBS Discovery, som sänder produktionen, valt att sparka två manliga deltagare från tävlingen.

– Beteende gick över gränsen för det acceptabla. De är diskvalificerade från tävlingen "Big Brother" och måste därför lämna huset under dagen. När de lämnar huset får de en debriefing med produktionsteamet och psykologer, säger Dan Panas, presschef på SBS Discovery TV, till Dagens Media.

Bolaget har under dagens suttit i möte med produktionsbolaget Endemol. Enligt Panas anser SBS Discovery TV att produktionsbolaget väntade för länge med att agera kring situationen.

– I det här fallet har produktionsbolaget, som har dygnet runt bemanning för att följa vad som händer i huset, inte uppfattat att dörren var blockerad och möjligheten att lämna rummet var begränsad under en period. Det är vi kritiska till, så i vår dialog med produktionsbolaget vill vi nu att uppsikten över vad som sker i huset ska blir bättre så att sånt här aldrig ska inträffa igen.

Det har ju skett liknande händelser tidigare. Kunde man inte på förhand sett till att det inte skulle hända igen?

– Allt som kan hända utanför Big Brother-huset kan även hända i Big Brother-huset, skillnaden är att kraven på uppsikten i Big Brother-huset är mycket högre än vad det är i samhället i övrigt.

Michael Porseryd, Sverigechef på Endemol, vill inte kommentera det inträffade.

– Vi har kommit överens om att det är SBS Discovery TV som uttalar sig. Det pågår en dialog mellan redaktionen och kanalen nästan dygnet runt och jag tycker den är konstruktiv. Det är ett givande och tagande hela tiden. Att de har synpunkter på produktionen är inte konstigt men vad som sägs, hur vi löser saker och vad vi är överens om är mellan oss och SBS Discovery TV, säger han till Dagens Media och tillägger:

– Men det finns inga hard feelings.

Vad säger du om kritiken mot att ni inte agerade tillräckligt snabbt?

– Jag kan inte ge mig in i den diskussionen, det blir bara konstigt.

Händelsen har inte polisanmälts, enligt den inblandade kvinnans önskan.

 

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev