Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag10.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 värvar tillbaka chef

Publicerad: 5 September 2011, 11:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:59

UPPDATERAD. Han värvades till Snowman för mindre än ett år sedan. Nu lämnar Martin Akander produktionsbolaget.


Ämnen i artikeln:

ProsiebenRed ArrowPontus GårdingerSnowmanKanal 5

Martin Akander och Dewi Jahja var några av de första personer som Pontus Gårdinger knöt till Prosiebens produktionsbolag Red Arrow, som i Sverige heter Snowman Productions.

Duon började i slutet av förra året. Martin Akander värvades från Kanal 5 – som också ägs av den tyska mediejätten Prosieben.

Nu, kan dagensmedia.se berätta, lämnar han Snowman – och går tillbaka till Kanal 5 där han ska arbeta med kanalens svenska egenproduktioner.

– Det stämmer, han kommer att börja på kanalen inom kort, säger Pontus Gårdinger, vd för Snowman.

Martin Akander har ett förflutet som exekutiv producent på Strix. Innan han böjade på Snowman – där titeln var "senior exekutiv producent" – jobbade Martin Akander i två år på Kanal 5.

– Det är ganska odramatiskt. Detta är en bransch där folk flyttar på sig ofta. Jag tycker att Martin är exremt kompentent och önskar honom all lycka hos Kanal 5. Han hade inte varit på kanalen så länge när jag ryckte honom därifrån och jag tror att han inte var helt klar med arbetet på kanalsidan. Men det är inga hard fellings varken mellan Martin och mig eller mellan oss och Kanal 5, säger Pontus Gårdinger.

Martin Akander ersätts av Per Sjögren, som bland annat har jobbat på Silverback.

– Han har jobbat med oss en del på frilansbasis men knyts nu till oss permanent och får en roll som chef för den svenska delen av utvecklingen.

På Kanal 5 kommer Martin Akander att jobba under Axel Eriksson, chef för Kanal 5:s lokala produktioner.

– Martin har ju arbetat hos oss tidigare och är både en fantastiskt duktig exekutiv producent och en mycket uppskattad medarbetare, så det är verkligen kul att få välkomna honom tillbaka. Martin kommer precis som våra andra exekutiva producenter jobba med våra lokalproduktioner, och med ytterligare en mycket duktig exekutiv producent ombord blir vi en ännu bättre programavdelning, säger Axel Eriksson om värvningen.

Dagensmedia.se har sökt Martin Akander.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.