Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5: "Vår bästa fredag någonsin"

Publicerad: 25 Mars 2013, 07:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:51

Som mest såg 1,8 miljoner tittare landskampen mellan Sverige och Irland, vilket gör fredagen till den bästa i Kanal 5:s historia.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Landskampen mellan Sverige och Irland på Friends arena i fredags slutade noll noll. Men för Kanal 5 som sände direkt från VM-kvalmatchen kändes det som en seger.

– Det var den bästa fredagen i vår 24-åriga historia, säger Dan Panas, presschef på SBS tv till dagensmedia.se.

Under första halvlek såg låg genomsnittet på 1,3 miljoner tittare, vilket steg till 1,6 miljoner under andra halvlek. Som mest såg 1,840 miljoner tittare matchen.

Även på söndagen slog kanalen rekord med ett nytt all-time-high under säsongspremiären för "Partaj". 550 000 tittare bänkade sig framför tv:n, vilket gav en rating på 7,9 procent i målgruppen 15 - 44 år.

På söndagen var det även premiär för "Café Bärs". 420 000 tittare såg humorprogrammet, vilket motsvarar 6,2 procent i målgruppen 15 - 44 år och en tittartidsandel på 27 procent.

– Gänget bakom "Partaj" och "Café Bärs" går från klarhet till klarhet. Vi är, precis som tv-publiken, otroligt förälskade i dem och duktigt imponerade av deras förmåga att förnya sig själva och leverera förstklassig underhållning säsong efter säsong. Och Café Bärs-premiären är det omöjligt att ge annat än fem Kenta av fem möjliga, säger Axel Eriksson, programchef för svenska produktioner på SBS tv till dagensmedia.se.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.