Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 storlanserar Sofias änglar

Publicerad: 8 December 2010, 09:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Kanal 5 drar igång lanseringen av nya programmet ”Sofias änglar”, där människor som har det riktigt tufft i livet får hjälp. Först ut är en kampanj på Facebook.


Den 26 januari är det premiär för nya programmet ”Sofias änglar”, som efterträder Kanal 5:s långkörare ”Roomservice”. I serien, som ska gå på onsdagar kl 20, får snickarna Johnnie Krigström och Mattias Särnholm har fått sällskap av programledaren Sofia Wistam.

I dagarna rullar den första fasen i lanseringen igång.

– Det är en av de största satsningarna i år eftersom det är ett program som vi tror starkt på, säger Peter Söderlind, reklamchef och cd på Kanal 5.

kampanjsajten kan alla som vill nominera och skicka en Facebook-hälsning via programledarna till sin personliga ängel. Det är en möjlighet att hylla människor som förgyller vardagen eller kanske har varit en hjälpande hand i en knepig situation. En karta på kampanjsajten visar var det är ängeltätast i Sverige.

– Det här programmet handlar inte om att sätta upp en fondväg hos någon kändis utan om att ge dem som verkligen har behov en chans till en nystart i livet, säger Peter Söderlind.

I ett antal promotionfilmer om programmet, som går upp nästa vecka, beskriver programledarna sina möten med deltagarna och i andra delar av kampanjen för deltagarna själva berätta delar av sin historia.

Reklamen ska gå i egna kanaler, utomhus, online och på radio. Kanal 5:s inhousebyrå står bakom idé och största delen av produktionen. Suddenly har producerat webbsajten och Vizeum är mediebyrå.

Arbetsgrupp:

Reklamchef/CD: Peter Söderlind

Projektledare: Gia Ekstrand.

Trailerproducent: Fabian Cooper

Motion Graphics: Thomas Sellin

Copy: Erik Hagelin

Art Director: Robert Fageryd

Produktionsledare: Thérèse Alexanderson

Filmfotograf: Mattias Högberg

Ljussättning: Tetz Sjöwall-Wahlöö

Stillbildsfotograf: Daniel Månsson/Vol

Ljud: Jonne Wilkinson och Henrik Meierkord

Scenografi och rekvisita: Rickard Molin, Niklas Hultman och Linnéa Molin Björkdahl

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.