Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5:s vd: "En försäljning är ett alternativ"

Publicerad: 13 December 2010, 12:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Prosieben utvärderar en försäljning av sina kanaler utanför Tyskland. Nu kommenterar Kanal 5:s vd Jonas Sjögren uppgifterna.


Ämnen i artikeln:

ProsiebenKanal 5

– Titt som tätt så utvärderar koncernen vilka delar man ska behålla eller inte. En försäljning är väl ett alternativ i det här läget, säger han till dagensmedia.se.

Prosieben, som tyngs av miljardskulder, har nu kontaktat JP Morgan för att utvärder en affär. Jonas Sjögren säger att han blev förvånad när uppgifterna offentliggjordes.

– Det som är lite ovanligt är att Proseiben berättar att vi har gått in i en sådan här process, säger han.

I övrigt säger han att en eventuell affär är "en ägarfråga".

– Jag får hänvisa till den lite knapphändiga informationen som finns i den tyska tidningen. Men ägs man av en riskkapitalfond ingår det att man säljs och köps. Jag har varit med om det flera gånger och det brukar vara ganska odramatiskt.

Prosieben kommer sannolikt att avyttra kanaler på marknader där man inte tillhör topp-tre. I Sverige är Kanal 5 och Kanal 9 den tredje största aktören, med en omsättning på en dryg miljard förra året. Vad omsättningen landar på i år får han inte säga, enligt börsreglerna.

– Men det är ingen hemlighet att 2009 var ett tufft år och att 2010 ett bättre år, säger han.

Prosieben ägs av riskkapitalisterna KKR och Permira.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

ProsiebenKanal 5

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.