Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kanal 5:s AFP-chef går tillbaka till Strix

Publicerad: 22 september 2010, 06:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

Efter bara ett halvår går Kanal 5:s kommersiella innehållschef Sebastian Ljung tillbaka till Strix, där han blir försäljningschef.


Ämnen i artikeln:

StrixKanal 5

Dagensmedia.se kunde i början av året berätta att Sebastian Ljung, AFP-ansvarig på MTG:s produktionsbolag Strix och en av Sveriges största stjärnor inom området, lämnade Strix för Kanal 5.

På Kanal 5 skulle Sebastian Ljung placeras på programavdelningen, och jobba med att sälja och utforma annonsörsfinansierade program ihop med programchefen Lars Beckung.

– Vi har satt honom på programavdelningen eftersom vi tror att nyckeln till att göra bra annonsörsfinansierade program är att tittarna kommer i första hand och att programmet blir bra, sa Lars Beckung till Dagensmedia.se i samband med rekryteringen.

Nu står det dock klart att Sebastian Ljung går tillbaka till sin tidigare arbetsgivare Strix. Henrik Stenlund, Sverigechef på Strix, bekräftar uppgifterna.

– Det stämmer. Han har fått en större roll än tidigare. Han blir försäljningschef för Strix Sverige, men kommer också att ha ansvar för AFP. Det känns jättebra, säger han.

Hur lyckades ni locka tillbaka honom så snabbt?

– Jag tror att han var lockad av rollen och det ansvar han får här. Dessutom tror jag att han trivs bra på Strix.

Dagensmedia.se har sökt ansvariga på Kanal 5.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

StrixKanal 5

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev