Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5-profiler ska hjälpa Barncancerfonden

Publicerad: 15 April 2015, 06:03
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:06

SBS Discovery TV viger välgörenhetsdag åt cancersjuka barn och låter Kanal 5-profiler medverka i Barncancerfondens idrottsevent.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoveryBarncancerfonden

För att öka medvetenheten om barncancer inleder Barncancerfonden och SBS Discovery TV i dag ett flerårigt samarbete som ska mynna ut i en rad projekt.

– I vår position har man en unik möjlighet att bilda opinion och rikta det mediala strålkastarljuset mot vissa ämnen. Då känns just Barncancerfonden som en självklar partner, säger Jonas Sjögren, vd på SBS Discovery TV, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Barncancerfonden har under lång tid bedrivit ett oerhört viktigt meddelande för att bekämpa cancer hos barn. Vi är stolta över att samarbeta med dem.

Varje sommar genomför SBS Discovery TV välgörenhetsdagen "Impact Day". Som ett led i det nystartade samarbetet kommer den dagen i år att vigas åt barn med cancer samt deras familjer.

– Det här är bara början på vårt samarbete. Vi på SBS Discovery TV arbetar med underhållning och om det finns något som vi kan bidra med för att göra vardagen för sjukdomsdrabbade familjer lite lättare så är det underhållning. Att skratta är viktigt, säger Jonas Sjögren.

En annan del av samarbetet kommer vara att Kanal 5-profiler ska medverka i de idrottsevent som Barncancerfonden anordnar. Till exempel cykelloppet "Ride of Hope".

SBS Discovery TV äger i dag bland annat tv-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Eurosport.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.