Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kanal 5: "Omöjligt att regissera ett nationellt glädjefnatt”

Publicerad: 14 november 2017, 15:58
Uppdaterad: 15 november 2017, 06:32

Här är sanningen bakom landslagets kapning av Kanal 5:s sändning.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Efter slutsignalen utspelade sig glada och vilda scener på den gröna gräsplätt som varit spelplanen för en nagelbitande sammandrabbning mellan Sverige och Italien.

Resultatet 0-0 i VM-kvalets andra match innebar att Sverige blev klara för VM, efter att ha haft 1-0 i ryggen från den första matchen. Euforin nådde inga gränser och spelarna kastade sig över Kanal 5:s studiobås och vräkte omkull både tränaren Janne Andersson och expertkommentatorer. Hasse föll i backe och glädjescenerna skulle komma att bli en viral snackis.

Sportbladet uppger att svenska Eurosport spridit glädjeklippet på Twitter i fyra olika poster – men nu ifrågasätts dess autenticitet.

– Vi blev tvingade av dem själva. Dem får skylla sig själva. Vi gjorde likadant i Danmark när Zlatan stod där och idag var det Jannes tur att åka lite. Det är känslor och roligt, vi bjuder på det, säger Sveriges lagkapten Andreas Granqvist till Sportbladet.

Dan Panas, kommunikationsdirektör på Discovery, är av en annan åsikt. Till Dagens Media säger han följande:

– Alla stora firanden rekognoseras alltid. Det gäller inför firandet på Kungsträdgården – och till och med på San Siro i Milano. Men vad som är helt omöjligt är att regissera ett nationellt glädjefnatt, som till exempel när Eurosports studiobord välts över och blir pinnved. Det som händer det händer”.

 

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev