Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 köper VM-kvalmatch av TV4

Publicerad: 3 Oktober 2012, 07:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

UPPDATERAD. Kanal 5 har lagt beslag på VM-kvalmatchen mellan Sverige och Tyskland den 16 oktober.


– Det är kul att kunna visa Sverige-Tyskland som är en av nyckelmatcherna på vägen mot VM i Brasilien. Precis som hela svenska folket hoppas vi att det här ska bli bragden i Berlin, säger Dan Panas, presschef på SBS TV, till dagensmedia.se.

Matchen skulle ha visats i TV4, hur har den hamnat i Kanal 5?

– Det som har skett är en affärsuppgörelse som vi är väldigt nöjda med men som vi av naturliga skäl inte kan gå in på detaljer på.

Ni har alltså köpt matchen av TV4?

– Ja, det är en affärsuppgörelse. Det känns roligt att kunna bjuda på en sådant här. En match mellan Sverige-Tyskland är fotboll när den är som allra bäst, men det är också underhållning av världsklass. Att kunna bjuda på det under en period där kanalen rullar stabilt och är starkt är verkligen pricken över i:et.

Varför är ni i behov av att lägga in en stor fotbollsmatch i Kanal 5?

– Det ligger i Kanal 5:s dna att överraska. Senast det begav sig var matchen Sverige-Danmark 2009, för ganska exakt tre år sedan. Den matchen hade 1,8 miljoner tittare och toppade på 2,1 miljoner. Vi har gjort det här förr med stor kvalitet i produktionen och med stor publik.

Han Pekkari, sportchef på TV4:

– Vi har haft en dialog med SBS som lett fram till en affärsuppgörelse som var så bra att vi inte kunde tacka nej helt enkelt.

Innebär detta att ni har ett stort behov av att öka era resurser?

– Man måste sätta detta i ett större perspektiv. Det här är en del i ett större pussel med sporträttigheter som vi jobbar med. Nu frigör vi resurser som vi kan återinvestera i andra program. Inom kort kommer vi kunna offentliggöra ett antal andra satsningar inom sport.

Vilka satsningar gäller det?

- Det får jag återkomma om.

Matchen mellan Sverige och Tyskland, på Olympiastadion i Berlin, sänds klockan 20.45 den 16 oktober. Vilka som kommer att sitta i Kanal 5:s studio och kommentera matchen är ännu inte klart.

Matchen ska även sändas live på Kanal 5 Play och på SBS TV:s mobilplattformar.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.