Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 jagar jobb i vår

Publicerad: 10 Februari 2011, 11:28
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Julia Rosqvist hjälper långtidsarbetslösa i Kanal 5:s nya program ”Jobbjägaren”. ”Det här är ett program som är högaktuellt där vi hjälper de som går utan arbete”, säger Julia Rosqvist till dagensmedia.se.


I programmen som ska ha premiär i slutet av mars flyttar jobbcoachen Julia Rosqvist in hos långtidsarbetslösa för att lära känna dem och finna de bakomliggande problemen. Målet är att hjälpa dem tillbaka in i arbetslivet.

– Vi kollar på hela situationen. Vad det är de gör eller inte gör för att finna arbete. Det finns en orsak eller anledning, säger Julia Rosqvist.

Under de tio avsnitten uppstår starka känslor när deltagarna kommer till insikter som ofta inte är helt smärtfria.

– Det blir en otrolig känslomässig insikt när människor börjar blir ärliga mot sig själva och varandra. Mitt mål är att de ska må bra när vi är färdiga säger Julia Rosqvist.

Hon fortsätter:

– Det blir en fantastisk resa. Det har varit många glädjetårar för mig med.

Tidigare har Julia Rosqvist arbetat i flera år med att hjälpa folk tillbaka ut i arbetslivet. Hon är också ledarskapstränare utbildad av försvaret och har jobbat mycket med kroppsspråkscoachning och retorik.

"Jobbjägaren" produceras av Baluba.

Stephan Drenzel

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.