Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 höjer ensiffrigt

Publicerad: 22 november 2011, 13:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Även SBS TV möter också den heta tv-marknaden med en prishöjning nästa år. Priset för Kanal 9 ökar mer än Kanal 5.


Ämnen i artikeln:

SBS TVKanal 9Jerker BluhmeKanal 5

Tv-husen laddar med prisökningar inför avtalsförhandlingarna för nästa år. SBS TV höjer priset för alla målgrupper och paket i Kanal 5 med 6 procent. Reklampriset i Kanal 9 växer med 10 procent.

– Vi har också höjt våra säsongsindex för april, maj och september och oktober då eftefrågan är som störst. Det ger ytterligare omkring 1,5 procents höjning beroende på hur man köper, säger SBS TV:s försäljningsdirektör Jerker Bluhme.

Som dagensmedia.se tidigare har berättat höjer TV4 bruttopriset med 15 procent i primetime och 5,5 procent i offprime. Även MTG TV höjer bruttopriset i TV3, TV6, TV8 och TV10 med 12 procent rakt över linjen nästa år.

SBS TV:s höjningar ligger alltså något lägre.

– Det här är bruttoprishöjningar, men de visar våra förväntningar på nettoprisförhandlingarna. Årsavtalsförhandlingarna har precis kommit igång så det är för tidigt att säga hur de går, säger Jerker Bluhme.

Hur har prishöjningarna tagits emot av  marknaden?

– Det finns en underliggande förståelse för att priserna ska upp efter att vi har varit så slutsålda som vi har varit, men hur mycket är en förhandling.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.