Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 gör dessertprogram

Publicerad: 5 April 2013, 07:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:50

I det amerikanska programmet ”Top chef: just desserts” tävlar professionella konditorer mot varandra. Nu ska Kanal 5 göra en svensk version av programmet, kan Dagens Media berätta.


På måndag startar den internationella MIPTV-mässan i Cannes, där olika rättighetsinnehavare visar upp sina tv-program. Redan nu kan Dagens Media berätta att Kanal 5 har köpt rättigheterna till att sända en svensk version av det amerikanska tävlingsprogrammet ”Top chef: just desserts”.  I USA har programmet sänts sedan 2010 och nu ska produktionsbolaget Elk Entertainment, som bland annat gör Carina Bergs talkshow , göra en svensk version av det.

– Desserter är den bästa delen av kostcirkeln - den roliga och oemotståndliga delen. ”Top chef: just desserts” är ett starkt format och nu ser vi fram emot att göra det till skön och oemotståndlig tv tillsammans med Elk, säger Axel Eriksson, programchef för svenska produktioner på SBS TV.

I ”Top chef: just desserts” tävlar professionella konditorer om att göra de bästa bakverken och desserterna i två olika utmaningar per program. Det första momentet går ut på att visa att man är så skicklig som möjligt och därefter väntar ett elimineringsmoment där man ska lösa ett uppdrag åt någon och slås ut efter att ha blivit bedömd av en expertjury.

Den amerikanska versionen av programmet, som beskrivs som en blandning av en realityshow och ett tävlingsprogram, har producerats av Magical Elves Production, som även skapat Project Runway.

Programmet kommer att börja sändas längre fram i år.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.