Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Rörligt

Kanal 5 gör camping-tv

Publicerad: 12 Maj 2010, 06:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:51

Kanal 5:s nästa storsatsning är ett tv-program om livet på en öländsk strand.


Den starka trenden med realityunderhållnin-g fortsätter hösten 2010.

Efter framgången med ”Ullared” väljer Kanal 5 nu att investera i en dokumentär-serie om Böda Sand, Sveriges största campingplats med 1?350 tält- och husvagnsplatser och 125 stugor.

Program-serien ska spelas in i sommar av MTG-bolaget Strix, som även producerar ”Ullared”.

– Jag tycker att ”Ullared” är en väldigt bra produktion och kände att det här absolut kan vara något även för oss, säger Anna Barkevall, vd på Böda Sand.

Anna Barkevall äger Böda Sand ihop med sin bror. Bolaget omsätter 35-40 miljoner kronor per år – och nästan samtliga intäkter kommer in under sex veckor på sommaren.

Syskonen Barkevall hoppas att tv-programmet resulterar i ett växande intresse för Böda Sand, och att säsongen därmed kan förlängas till åtta veckor.

– Vi är fullbokade under fyra veckor, och kan vi bli det i ytterligare fyra veckor så innebär det en stor ekonomisk förbättring. Vi hoppas att programmet kan sätta Böda Sand ännu mer på kartan.

– Vi vill också ta död på myten om att campare bara är folk med träningsoverall. Här samlas alla typer av människor, och vi vill visa hur underbart det är med camping.

Böda Sand har inte betalat något för att Strix och Kanal 5 ska producera serien.

– Däremot ger vi boende och logi till tv-teamet.

För Gekås Ullared bidrog exponeringen i Kanal 5 till att försäljningen ökade med 500 miljoner kronor, till 3,5 miljarder, under 2010. Draghjälpen från programmet beräknas ha inneburit 1?500-2?000 fler besökare per dag.

Nyligen beslutades att ”Ullared” fortsätter i Kanal 5 till hösten, men det satt långt inne då Gekås vd Boris Lennerhov var kritisk till en alltför förenklad och stereotyp framställning i av varuhuset och dess besökare.

Anna Barkevall är dock inte orolig för att Böda Sand och campinglivet ska förlöjligas.

– Nej, jag har sett pilotavsnittet och det innehåller inga nidbilder. Det är snarare en hyllning av svensk sommar och camplinglivet.

Kanal 5 utlovar dock många skratt och starka karaktärer – som raggargänget, husbilspensionärerna, och de dåliga minigolfförlorarna.

– Kanal 5 visar ledighets-ivern, humorn – och för all del pinsamheterna – som förtrollar och trollbinder oss när det firas semester på vårt allra folkkäraste sätt, säger programchefen Lars Beckung.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.