måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Rörligt

Kanal 5-chefen jublar över Zlatan: "Känns otroligt bra"

Publicerad: 9 oktober 2014, 06:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:26

Så många såg när Zlatan och hans pappa Sefik öppnade dörren för Kanal 5.

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

SA

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


I går kväll visades omskrivna "Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål" i Kanal 5.

Dokumentären om svensk fotbolls största stjärna sågs av totalt 522 000 tittare. Ratingen i kanalens huvudmålgrupp 15 till 44 år blev 6,6 procent, och tittartidsandelen 25 procent.

– Vi hade en vision om en halv miljon, och det grejade vi. Känns otroligt bra, säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS Discovery, och även exekutiv producent för dokumentären.

Dokumentären är en del i en fotbollsintensiv period för SBS Discovery. I dag, torsdag, visar Kanal 5 Sverige-Ryssland, EM-kval från Friends Arena. På söndag visas Sveriges match mot Lichtenstein. På måndag visar Kanal 5 del två av Zlatan-dokumentären.

– Samtidigt visas även tredjepartsmatcher på Kanal 9 och Europsport, säger Calle Jansson.

"Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål" visas även på Kanal 5 Play Premium, del ett släpptes där i går kväll klockan 21.30, del två släpps på måndag klockan 21.00.

Upplägget har genererat många nya Premium-kunder, enligt Jansson.

– Det är en en svod-raket – oerhört bra tillströmmning av abonnemang. Jag är riktigt lättad och glad att den här satsningen börjat så bra.

SBS Discovery presenterar dock inte siffror för svod och avod offentligt.

"Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål" är producerad och regisserad av Tomas Axelsson, som bland annat låg bakom den hyllade SVT-satsningen "Klass 9A", som Strix producerade.

Axelsson har arbetat nära huvudpersonerna i dokumentären – Zlatan Ibrahimovic och pappa Sefik Ibrahimovic. Dessutom intervjuas storheter som Patrick Vieira, Thiago Silva, Henrik Larsson och Carlo Ancelotti.

– Tomas Axelsson valdes med omsorg och har levererat över förväntning. Thomas och Zlatan och Sefak har arbetat med detta i många många timmar. De tre har gjort detta på ett nytt och spännande sätt. Vi ville att det skulle bli nära med inte privat, och det lyckades vi med, säger Calle Jansson.

Produktionen hyllas även av Göteborgs-Postens Eric Hilmersson, som skriver: " Redan de första sekunderna kommer gåshuden krypande. Zlatan är avspänd och vältalig. Kameran älskar honom. Och han berättar sin historia, från de första åren på gården i Rosengård, via bollar i ansiktet och gråt, till debuten i landslaget och målen. De fantastiska målen."

Anna Friberg, Expressen: " En fantastiskt varm och kärleksfull berättelse om relationen mellan far och son."

Och i Zlatans hemstad Malmö kunde Sydsvenskans läsare i dag läsa Heidi Silvanders recension: " Det är rörande och omtumlande att höra pappa Sefik prata om sin son och hans öppenhet ger tittarna ytterligare en liten pusselbit av människan Zlatan Ibrahimovic."

Ibrahimovic – från Rosengård med mer än ett mål

Engelsk titel: Ibrahimovic – with more than one goal

Exekutiv Producent: Calle Jansson

Producent och regissör: Tomas Axelsson

Produktionsbolag: Red Cabin Productions och Luckyday för SBS Discovery Media

Antal tv-episoder: 2

Medverkande: Zlatan Ibrahimovic, Sefik Ibrahimovic, Lars Richt, Patrick Vieira, Maxwell, Thiago Silva, Henrik Larsson, Olof Mellberg, Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Kim Källström, Jimmy Durmaz, Erik Hamrén, Lars Lagerbäck, Thijs Sleger, Tommy Söderberg, Mats Olsson, Karin Frick.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev